Møt Jon - kommunens avtroppende ordfører

Ordfører Jon Pieter Flølo driver og pakker kontoret sitt når jeg kommer forbi…

Jon Pieter Flølo…i tillegg avslutter han noen samtaler i telefonen og møtedeltakere er på vei ut. Jon Pieter er en opptatt mann om dagen. Noe han egentlig alltid har vært, grunnet vervet sitt. Han holder på å gjøre alt klart til valget i morgen. Valget?…spør jeg, hva mener du, valget har jo vært. Men, han snakker om valget av alle utvalgene som skal foretas i kommunestyret torsdag. Mye å ordne om dagen fortsetter han, men moro har det vært…

8 år
Jon Pieter Flølo har sittet i ordfører stolen i 8 år. Han forteller hvor interessant jobben har vært og mener dette må være den mest interessante jobben i offentlig sektor. Veldig krevende, men veldig interessant. Politikere, ansatte og innbyggere får en slags forståelse av at du blir en person som skal stå ansvarlig for alt, og kunne svare på det folk spør deg om. Men, det er bare moro det, sier Jon mens man kan sjeldne et smil i munnviken hans. 

Å stå opp om morgenen og være ordfører til du går og legger deg igjen kan være krevende og slitsomt i perioder. Det er langt i fra en vanlig 8-16 jobb. Jobben i seg selv er veldig takknemlig og hyggelig. Han forteller han får delta på jubileum og åpninger. Men, han avslutter den setningen med å fortelle at en ordfører aldri bør sitte mer enn tre perioder. Da er det på tide med nytt blod.

Servicetorget hver mandag
Servicetorget har vært en bra arbeidsplass for Jon Pieter. Her har han sittet hver mandag i 8 år. Jeg ser at han begynner å konsentrere seg litt. Han gjør en del regnestykker i hodet, hvorpå han plutselig utbryter at det må minst være rundt 45 mandager i året og over 1000 mennesker han har hjulpet langs sin vei med deres spørsmål. Jeg ser at Jon blir litt blank i blikket når han snakker om dette, litt følelse av stolthet. På servicetorget har Jon Pieter opplevd å få mange gode tilbakemeldinger på tjenestene kommunen leverer. Mange bra og ulike aktiviteter har det også vært opp gjennom årene.

Konklusjonen hans er per nå at Bamble kommune fremstår som svært positive og løsningsorienterte.

Hva er du mest stolt av da?, spør jeg. Det må være tettstedsutviklingen vår. Ny hall på Rønholt, nytt helsehus på Sundby, slike ting. Lag og foreninger har fått mer midler. Idrettslagene har vi bidratt mye til og vi roser frivilligheten. Det er mange dyktige og flinke folk dere ute som jobber utrettelig med frivillighet, all respekt og honnør til dem. Skytebanen, sier han og smiler bredt. Denne har vi jobbet med i over 40 år nå…og vi nærmer oss slutten…

Jon Pieter er bombesikker på at befolkningsveksten kommer, men akkurat når er vanskelig å spå, men den kommer:)

Tilbake til politiet
Hva skjer videre nå da spør jeg. Vel, sier han, nå er det politiet. Jeg har en stilling som venter på meg, men er litt usikker på om dette blir Grenland politistasjon eller Stathelle. Hva ønsker du å jobbe med da, fortsetter jeg. Da blir det forebyggende arbeid, helst mot barn og unge. Stillingen jeg hadde var mer operativ, så vi får se litt hva som skjer.

Når Jon Pieter er ute i kommunen og farter, blir han gjenkjent overalt. Mange ønsker en liten bit av ham. Det er ikke rart det sier han, med over 30 år i politiet i Bamble kommune, samt ordfører de siste 8, da blir folk kjent med deg. Folk han møter, enten i butikken, på gata eller andre

steder, spør ham ofte spørsmål om en ting de trenger å få løst mot kommunen. Noen ganger føler han seg som en ombudsmann.

Jon Pieter er gift med Anne og har 5 barn, 4 jenter og 1 gutt. For å si det slik, Jon Pieter ble nødt til å venne seg til å dusje i kaldt vann hver morgen. Da de hadde 1 tank på 300 liter…dette forsvant til damene i huset. Jeg ser at Jon Pieter er en familiemann. Han er veldig glad for familien han har fått. Alle barna har flyttet ut av huset nå, enten til studier eller allerede jobber. Nå har han varmt vann i dusjen hver morgen…

Hvordan slapper du av da…?, spør jeg. Da svarer han todelt. Enten tar han med seg hunden og drar til hytta, setter seg i en godstol og slapper av. Eller så samles hele familien. Da kobler han helt fullstendig av. Hodet tømmes og han bekymrer seg ikke for en eneste politisk sak. I tillegg, sier han, drar jeg til Anne på Svingen….eller Telemarksvingen som det heter, som ligger på Rugtvedt. Kona driver Telemarksvingen, mens Jon Pieter har et kontor der med sakene sine. Her jobber han og hjelper litt til, er vaktmester inni mellom og tar seg av småpraktiske ting.

Verken jeg eller Anne er mennesker som setter oss ned i en godstol på kvelden før klokken har passert 10. Vi har for mange ting å gjøre og få orden på. Jeg tror vi er litt rastløse av oss og vil hele tiden ha noe å gjøre. Går det en god fotballkamp på TV, setter jeg meg gjerne ned og ser den, men jeg sitter ikke og zapper på TV´en hele kvelden.

Vår sittende ordfører er ingen sint person. Ting han ikke kan gjøre noe med, bruker han ikke energi på å irritere seg over. Men, han forundrer seg ofte i stedet for. Han innrømmer at han kan bli irritert over å stå i kø, samt over problemfokuserte mennesker.

Jon Pieter Flølo blir fremdeles å se i politikken, også under kommunestyrene. Han må bare overlate sin vante plass til påtroppende ordfører Hallgeir Kjelldal.

Takk for et kjempebra samarbeid!
Jon sier han har lyst til å takke alle ansatte på rådhuset og ellers i kommunen for 8 flotte år. Måten jeg har blitt tatt i mot på overalt har vært over all forventning. Jeg er veldig glad for at jeg har fått jobbe i en kommune med såpass mye kompetanse og gleder meg til å overvære fortsettelsen i mange år til, men som politibetjent og kommunestyrerepresentant for FrP.

Bamble kommune takker av ordfører Jon Pieter Flølo og ønsker han lykke til videre.

Takk for praten!