Møt Kenneth!

Kenneth Broch Johnsen er ansatt som ny rektor på Rønholt skole. Denne karen er et rivjern på kjøkkenet...men kanskje ikke nøyaktig som du tror...

Nyansatt rektor på Rønholt skole, Kenneth Broch JohnsenKenneth Broch Johnsen er en 38 år ung mann som kan beskrives med noen få, men viktige ord. Disse ordene dukker nok opp litt lenger ned på siden; Strukturert, engasjert og familiemann. Kenneth er gift på niende året og hun han deler avis med har bryllupsdag i neste måned, da feirer de pil/keramikk bryllup. Utenom kona, har Kenneth to barn på 7 og 9 år, begge fotballfrelste. Begge kan nok også navngi over halvparten av alle spillere på f.eks. Liverpool, sier han. Engasjert familiemann kommer fra han var liten, da bodde de flere familier i samme hus. Kenneth er opptatt av barna som veldig mange andre fedre og håper de har det bra i hverdagen.

Bildet: Jeg ba Kenneth være litt "gærn", da smilte han:)

Ny jobb
Men, jeg må presentere Kenneth i hans nye stilling, kan ikke bare snakke privat, det kommer det mer av siden. Kenneth fikk jobben som rektor ved Rønholt skole og første arbeidsdag hadde han for knappe 2 uker siden, den 3. august. Det var rolige dager i starten på rektorkarrieren, da dette var midt i ferien og de fleste var avgårde på ferie.

Etter hvert begynte staben å komme på plass og han sier at han opplevde oppstarten som veldig spennende hvor han hadde litt sommerfugler i magen (som de fleste andre normale mennesker). Kona syntes han så veldig rolig og avbalansert ut, men sommerfugler kan man ikke se fra utsiden uansett... Stillingen er for så vidt bare et engasjement på ett år, derfor har han permisjon fra stillingen som inspektør fra Grasmyr ungdomsskole. Jeg spurte ham om hvilken kompetanse han har, da sier han først platesveiser, så begynner jeg å tro ham, men skjønner at han tuller når han ler. Kenneth har vanlig lærerutdanning i tillegg til rektorskolen. Han forteller at rektorskolen var en skreddersydd utdannelse, da det er rektor han ønsker å være.

Kenneth bor i Langesund og har bodd her så langt i livet, med andre ord snart en ekte bambling. Han har jobbet i kommunen siden 2001 og inspektør siden 2011. Han forteller at han en gang søkte på jobb som rektor på Rugtvedt i 2002 (som 24 åring) etter å ha jobbet som lærer i ett år, men dette gjorde han kun for å markere navnet. Det hele ble egentlig en morsom greie. Til nå har han 14 år i kommunen og han sier at han tror han kommer til å være den første under 40 år som får klokke...:)

Kenneth sykler stort sett for harde livet, målet i år er Birken. Han er opptatt av seedingen og at merket skal nås. Da må han tråkke seg over målstreken før nådde 3 timer og 35 minutter, i fjor tikket han inn på 3 timer og 47 minutter, 13 minutter må bedres. I fjor lånte han også en sykkel som hadde stiv gaffel, så siden denne gang tar han med egen sykkel, har trent mye og kommet i god form. Har har syklet Farrisrunden, løpt Jomfrulandsløpet og deltatt i Helteløpet. Det var noe av det verste han var med på. Etter målstreken var han fullstendig kjørt, lå stille nedi en grøft og nesten smågråt for seg selv…var heeelt i kjelleren for å fullføre. MEN, han hadde satt seg et mål, og dette SKULLE han gjennomføre. Kenneth stilte til start på Oslo halvmaraton en uke etter helteløpet og hadde mål om å fullføre under to timer. Da ble det to timer og ett hundredel…jaja, det gikk ikke denne gang…

Rektoren fra Rønholt driver også eget firma i tillegg til kommunejobben. Han er innleid spinning instruktør på Skjærgårdshallen, en slavedriver som han selv kaller det. Alle aldersgrupper deltar på timene hans. Dette trives han godt med og får gjennomført 5 treningsøkter i uken.

Kjøkkentjeneste
Når jeg spør Kenneth hva som gjør ham sinna, sier han at dette var et godt spørsmål. Og jeg ser han drar litt på det og tenker, hva skal jeg svare nå. Han blir sjelden sinna, men irriterer seg over enkelte ting. Hvis noe han har planlagt godt ikke går som det skal, kan han fort bli litt furten. Kenneth er en strukturert person som aldri har kommet for sent til noe, han liker å planlegge ting han skal være med på. Når han blir irritert, får han sjeldent utløp for irritasjonen, men han samler opp til det renner over. På hjemmebane er han fanatisk med rydding på kjøkkenet. Middagsgjester har noen ganger opplevd å bli tatt fra tallerkenen før de er ferdig å spise, fordi nå skal Kenneth rydde kjøkkenet:)

Må ha søvnen sin. Kenneth er i seng mellom kl. 22 og 22.30 hver kveld, da sovner han, og av den grunn er han et A menneske, det har han alltid vært. Før han legger seg, ser han kanskje på Netflix, da kan han selv bestemme når han ønsker å se på TV. Jeg spurte også Kenneth hva som er hans perfekte dag, da skal jeg prøve å summere opp dette her, som et sitat:

«Jeg og min familie har en hytte på Jomfruland, der våkner jeg opp en stille morgen, kun til lyden av noen måkeskrik og en sterk skinnende sol som lyser inn vinduet. Jeg spiser frokost på terrassen etterfulgt av en løpetur ved havgapet. Når klokken passerer midt på dagen sykler jeg ned og henter båten og familien tar en dagstur til Risør. Her spiser vi middag på en god restaurant, jeg og broderen tar en kald brus etterpå mens konene er på shopping. Når vi er hjemme rundt kl. 18 tar vi et kveldsbad på stranden. Hele familien koser seg utover kvelden med reker og tilbehør med mye morsom prat, gjerne til solen for lengst har gått ned»

I sitt tidligere liv tok Kenneth en personlighetstest, noe som gjorde at han ble bedre kjent med seg selv og anbefaler andre å gjøre det samme. Da fant han ut at å nå målene sine, er viktig for ham. Dette har han skjønt litt i ettertid også. Å nå sine mål er viktig, men han finner måter å klare det også. Helteløpet skulle han gjennomføre og han gjorde det, selv om han var i kjelleren. Testen viste også at uforutsette elementer som kanskje kan ødelegge for at han ikke skal klare sine mål ikke er et tema.

Lopper i blodet
Kenneth har «lopper i blodet», som han selv kaller det. Han kan ikke bare sitte å stirre på en utsikt fordi det er vakkert, da begynner han å klø etter å gjøre noe. Han kan gjerne ta to joggeturer på en dag, bare for å slippe å sitte i ro. Skal han sitte i ro, må han ha en god bok å lese, men da må det til gjengjeld være stille rundt ham, ellers klarer han ikke å lese. Derfor drar han gjerne ned til stranden og setter seg der kl. 8 og leser før andre badegjester kommer.

Kenneth er nok som de fleste andre småbarnsforeldre. Han kommer hjem etter endt arbeidsdag, lager middag, unger skal ut i aktiviteter, han trener selv mye. Noen ganger oppleves hverdagen som mye hastverk, tiden blir spist opp. Han smårydder her og der, legger barna, ser gjerne en krigsfilm, kanskje noe svensk krim. Ser mye fotball på TV med barna, spesielt hvis Liverpool og Barcelona spiller.

Han blir glad når han lykkes med noe han har forberedt seg til. Det være seg et sykkelritt, et møte eller hva du enn gjør når du får igjen for strevet.

Vi ønsker deg lykke til i ny jobb som rektor og lykke til på Birken, den nailer du! Vi heier på deg!

Takk for praten:)

Sist oppdatert: 26. november 2015