Sommeråpent og folkefest

Fredag 7. august kommer NRK sommeråpent til Langesund

Sommeråpent og folkefest i Langesund

Fredag 7. august kommer NRK sommeråpent til Langesund. Da blir det folkefest og direktesendt TV fra Dampskipsbrygga i Langesund.Sommerbåten

 Sommerbåten kommer til Langesund klokken 15:00. Da blir det folkefest og mye moro. En lokal komite jobber for at TV-sendingen fra Langesund skal bli sesongens beste. 

 - Jeg oppfordrer folk i hele Grenland til å bli med å hilse NRK og resten av Norge velkommen til Solkysten, sier Kjetil Østlie, daglig leder i Visit Grenland og koordinator for Sommeråpent.

 - Vi oppfordrer folk til å stå langs innseilingen til Langesund med flagg. Vi ønsker at de som har båter, drar ut på fjorden for å ta i mot MS Sjøkurs. La oss gjøre dette til en kraftmarkering av Langesund, Grenland og Telemark, sier Østlie.

 Hele Langesund skal være i feststemning når sommerbåten kommer.

 Fra klokken 14:00 blir det folkefest på Dampskipsbrygga. Her blir det underholdning fra lokale artister. Kokkenes mesterlaug serverer fiskesuppe og det blir salg av Telemarks ferskeste reker, direkte fra  reketråler. Handelsstanden har nattåpent i butikkene, og alle butikkene vil gjøre noe ekstra.Langesundsfjordens kystlag og Cudrio kunstmuseum har åpent hele dagen.

 Vi legger særlig vekt på å skape en fest for barna. Det vil bli hoppeslott og andre aktivitet spesielt for de yngste, sier Østlie. 

Arrangørene ønsker at Bamble skal vise seg fra sin beste side. Derfor sender de en særskilt utfordring til lag og foreninger. 

- Vi utfordrer alle lag og foreninger til å stille med flest mulig medlemmer i drakter, uniformer og utstyr. Tar alle utfordringen?, spør Østlie. 

Arrangørene ønsker også at flest mulig blir med på direktendinga fra Damskipsbrygga på kvelden. 

- Vi lager et heidundrende vorspiel på Damskipsbrygga. Vorspielet starter kl 20:30. TV-sendingen starter klokken 21:30. La oss vise hele Norge hvilke kvaliteter som finnes på kysten av Telemark, sier Østlie. 

Sist oppdatert: 26. november 2015