TV-aksjonen 2018

TV-aksjonen NRK 2018 går av stabelen søndag 21. oktober.

TV aksjonen 2018TV-aksjonen som vises på NRK 21. oktober går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Norge er et samfunn der forskjellene øker. Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men om du er innenfor eller utenfor. Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen.

TV-aksjonen på NRK kan bidra til å skape møter som endrer liv. Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal vi vise hvorfor årets TV-aksjon er viktigere enn aldri før. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer.

Skoler og barnehager
For at barn og unge skal få lære om TV-aksjonens tematikk har TV-aksjonen i samarbeid med Salaby (Gyldendals digitale plattform) utviklet et gratis undervisningsopplegg om om TV-aksjonens tema tilpasset hvert enkelt skoletrinn. Opplegget for ungdomstrinnene egner seg også for VGS elever. For barnehager vil opplegget for 1-2. trinn fungere veldig bra. Se linken under til undervisningsopplegget:

SALABY


Bamble kommune søker 160 bøssebærere - Bli bøssebærer!

Målet er at alle husstander skal få besøk den 21. oktober. Bamble kommune søker 160 bøssebærere, mens nasjonalt trengs det 100 000. Tidspunktet for bøssebæringen er mellom klokken 16.00-18.00 søndag 21.oktober.

Er du under 18 år, må du gå i følge med en som er voksen. Ønsker du å gå sammen med en venn, holder det at én av dere registrerer seg som bøssebærer.

Har du generelle spørsmål til TV-aksjonen og kommunens rolle, ta kontakt med Servicetorget på 35 96 52 40.

For mer informasjon og for å registrere seg som bøssebærer, klikk på linken under:

BØSSEBÆRER

Fakta om TV-aksjonen NRK:

  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning
  • 7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 500 kommune- og bydelskomiteer
  • 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører
  • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker
  • Et eget innsamlingsråd, oppnevnt av NRKs styre, mottar og vurderer søknadene fra de som ønsker å bli tildelt NRKs TV-aksjon Kringkastingssjefen, NRKs øverste leder, tar den endelige beslutningen om hvem som tildeles TV-aksjonen. Innsamlingsrådet har også en viktig oppgave med å påse hvordan pengene brukes. Les mer om utvelgelsesprosessen her
  • TV-aksjonen koordineres av et sekretariat, som ansettes av årets utvalgte organisasjon. Sammen med de øvrige ansatte og TV-aksjonens fylkesapparat bygges årets TV-aksjon
  • På selve TV-aksjonsdagen sender NRK direkte hele søndag kveld