Bamble bibliotek og litteraturhus

Bamble bibliotek og litteraturhus

Velkommen til Bamble bibliotek og litteraturhus. Vi er lokalisert på Stathelle. Mellom Rema 1000 og Brotorvet (Furustadveien). Biblioteksjef er Margunn Haugland

Kontaktinformasjon

Telefon: 35 96 56 50
E-post: skranke@bamble.folkebibl.no

Facebook

Åpningstider

Betjent åpningstid:
Mandag: Stengt
Tirsdag-torsdag: 10.00-19.00
Fredag: 10.00-16.00
Lørdag: 10.00-14.00

Meråpent: 07.00-23.00. Alle dager.

Teater Joker - Tutomaten

Lørdag 1. februar. Teater Joker viser forestillingen Tutomaten. OBS det er to forestillinger. kl 11.30 og kl 13.00. Billetter kan reserveres eller kjøpes på biblioteket fra og med lørdag 11. januar. Det er plass til 60 personer pr forestilling.

Passer for barn fra tre år. Gratis for barn, kr 30 for voksne. Tutomaten er historien om kompisene Reven og Grisungen. De har hørt om en maskin som sier tut tut hvis man putter inn ei tomflaske. En sånn maskin vil de også bygge, men den skal være til fulle flasker som de kan drikke opp etterpå. I tillegg til brus vil de også ha andre søtsaker. De lager derfor både sjokoladeskuff, tyggisklaff og kakefat på Tutomaten. Så er det bare å vente ...

Fra politi til krim

Onsdag 5. februar kl. 19.00.

Foredrag av Hanne Kristin Rohde og hennes vei fra krim til politi.

Hanne Kristin har jobbet i politiet i 25 år, de 5 første årene som politiadvokat, de siste 20 årene som leder. I 11 av disse årene i toppledersjiktet: Fra 2008-2014 som politiinspektør og leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo Politidistrikt. Hun er også kjent fra TV-programmet Etterlyst på TV2.

Hanne Kristin debuterte som forfatter med barneboken ”Kråka som hadde høydeskrekk”. Siden har det kommet bøker både for voksne, ungdom og barn.

I april 2018 kom den fjerde romanen i Wilma-Lind-serien: OFFERDYR. Boka gikk, i likhet med de foregående, rett inn på bestselgerlistene, og ble tatt inn i som hovedbok i Bokklubben nye bøker og Bokklubben krim og spenning.

I samarbeid med Folkeakademiet.

Arrangementet er gratis.
Enkel bevertning.

Velkommen!

Herrevasdraget

Onsdag 12. februar kl. 19.00. Billedkunstner Ørjan Amundsen viser sitt kunstprosjekt "Herrevassdraget". Dette er et bestillingsverk til kunstfestivalen Greenlightdistrict som ble avholdt i Skien og Porsgrunn høsten 2019.

"Herrevassdraget" er en 16 minutter lang film som består av videoopptak fra forskjellige deler av Herrevassdraget gjennom årstidene. Filmen inneholder også en tekst som skildrer områdets naturliv og kulturminner, samt aktiviteter som har foregått der fra tidenes morgen, til nåtid. Etter visning av filmen vil Amundsen fortelle om Herrevassdraget, med et særlig fokus på vassdragets kulturhistoriske og industrihistoriske relevans.

Ørjan Amundsen lager kunst med video, tekst og musikk. Han er utdannet ved Tromsø kunstakademi og Trondheim kunstakademi, og er bosatt på Herre i Bamble kommune.

Arrangementet er gratis.
Enkel bevertning.

Velkommen!

Bokbasen

Søk i bokbasen

Min side

Min side

Utlån av sportsutstyr

Biblioteket har et bredt utvalg av sportsutstyr som lånes ut. Her kan barn og ungdom med familie som er bosatt i Bamble kommune, låne helt gratis.
Åpningstidene er de samme som bibliotekets betjente åpningstider. Kom gjerne og lån senest 30 minutter før stengetid, da framfinning og utlån tar noe tid. Lånetid er 7 dager. Skoleklasser og større grupper oppfordres til å ta kontakt på forhånd.

Slalåm  Langrenn  Snøbrett Skøyter Hjelmer  Flytevester  Redningvester

eBokBib avløses av BookBites

Fra 1. desember 2019 avløses appen eBokBib av en ny app: BookBites. Den nye appen kan tas i bruk allerede nå. Last ned appen fra App Store eller Google Play. Appen brukes til å låne og lese e-bøker. Det er også mulig å låne og lytte til e-lydbøker. Appen brukes på nettbrett og smarttelefoner.

Reserveringer du har i eBokBib overføres til den nye appen, men pågående lån overføres ikke. Du kan ha inntil tre lån av gangen. Lånetiden er inntil videre 30 dager. Når du har lastet ned BookBites, må du opprette en bruker. Deretter logger deg inn med lånernummer og PIN-kode. Denne videoen viser hvordan du kommer i gang med BookBites: https://drive.google.com/file/d/1gzTJerjIZTxqkxfjubeElOmT1gIh_mEz/view

Meråpent bibliotek

Meråpent bibliotek er en selvbetjentløsning utenom den betjente åpningstiden for lånere som har oppgradert bibliotekkortet sitt til nøkkelkort. Disse brukerne har adgang til lokalene fra klokka 07 til 23, hver dag hele året. Det må underskrives en kontrakt for alle som ønsker adgang. Selve adgangen skjer ved en innloggingsenhet på utsiden av biblioteket ved bruk av lånekort og PIN-kode. Tilbudet gjelder alle over 15 år. Barn har adgang i følge med voksne.
Les mer i Brosjyre Kontrakt

Advokatvakten

Hver fjerde onsdag kl. 17.00. Advokatvakten er et gratis rettshjelpstilbud som finnes flere steder i landet i regi av Advokatforeningen.

På Advokatvakten kan du møte opp og få inntil 30 minutters gratis juridisk rådgivning. Mange får avklart sitt juridiske spørsmål gjennom et besøk på Advokatvakten. Ikke alle saker lar seg løse på 30 minutter, men mange bruker også Advokatvakten til å
få avklart hvorvidt de har en sak de bør gå videre med og eventuelt få råd om hvordan de kan følge opp saken sin i fortsettelsen.

Datoer 2. halvår 2019: 18.12.
Datoer 1. halvår 2020: 22.01, 19.02, 18.03, 22.04 og 13.05.

Biblioteksøk

Pressreader

Pressreader er en hjemmeside/app som gir deg tilgang til over 5.300 aviser og tidsskrifter fra hele verden, og du kan søke på land, språk eller emne.

For å få tilgang må du innom ditt nærmeste bibliotek med din PC, nettbrett eller mobiltelefon. Gå til pressreader.com eller bruk Pressreaders app. Da har du tilgang i 7 uansett hvor du er, dersom du er tilkoblet internett. Etter de 72 timene (eller gjerne før) må du innom biblioteket igjen. Du kan selfølgelig også bruke en av PC'ene på biblioteket.

På biblioteket fins veiledning som forklarer hvordan du bruker pressreader appen på Android og IOS. Denne er kun på engelsk.
På denne presentasjon kan de selv velge språk:
http://blog.pressreader.com/businessblog/use-pressreader//

Dette videoklippet (også på engelsk) demonstrerer hvordan du bruker det: http://blog.pressreader.com/…/02/13/pressreader-help-videos/


 

Filmbib - bibliotekenes strømmetjeneste  for film

Filmbib gir alle med nasjonalt lånekort muligheten til å se norsk kort- og dokumentarfilm helt gratis ved å logge seg på med sitt nasjonale lånekort og PIN-kode. Filmbib inneholder kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også filmer som går tilbake i tid. Les mer.

Telemark Samsøk

Telemark Samsøk

Selvbetjening

Kikkhullet

Purringer på SMS Nå er det mulig å få melding om forfalte lån på SMS. Du kan selv endre til SMS-varsling i MappaMi, eller kontakt bibliotekpersonalet.

Forhåndsvarsel om forfall på lån Nå kan du få forhåndsvarsel på e-post eller SMS om lån som nærmer seg forfallsdato. Varsel vil bli gitt tre dager før forfall. Du kan selv sette opp forhåndsvarsel i MappaMi under "Låner", eller kontakt bibliotekpersonalet.

SMS-meldinger fra biblioteket Nå kan du få melding på mobilen når noe du har reservert er klar til avhenting på biblioteket. Tjenesten er gratis. Hvis du bruker tjenesten MappaMi, kan du selv ta i bruk denne muligheten under fanekortet "Lånerinformasjon. Eller du kan si i fra til bibliotekpersonalet. Hvis du foretrekker e-post eller brev er selvfølgelig det fortsatt mulig

Utlånsreglement

1. Lånerett Bibliotekets bøker og øvrige materiale stilles gratis til disposisjon for bibliotekets brukere. Alle som er bosatt i landet har lånerett ved biblioteket.

Lånetid

Bøker, lydbøker, o.l.   : 4 uker DVD                            : 1 uke Språkkurs                   : 8 uker
Bøker med venteliste kan ha kortere lånetid.

Ved utgått lånetid kan bøkene fornyes, dersom ingen andre står på venteliste. Fornying kan gjøres pr. telefon. Lån kan også fornyes inntil tre ganger av låner selv i Mappa Mi.

2. Lånekort Det utstedes personlig lånekort, og lånekortet skal alltid være med når du låner bøker. Det kreves legitimasjon ved utstedelse av lånekort.

  • Ved tap av lånekort må nytt lånekort bestilles. Dette koster kr. 10-.
  • For barn og ungdom under 15 år kreves det underskrift fra foresatte for å få lånekort.
  • Institusjoner må registreres ved en personlig ansvarshavende.
  • Låner plikter å melde adresseforandring.

3. Ansvar Låneren er ansvarlig for alt som lånes på hans eller hennes kort. Tapt eller ødelagt materiale må erstattes. Bøker og annet materiale må leveres tilbake innen lånetidens utløp. Ved overskridelse av lånetiden betales gebyr etter følgende satser:

 

  Voksne  

   Barn  

 1. purring

      40,-

   20,-

 2. purring

      60,-

   30,-

 3. purring

    100,-

   50,-


Dersom det lånte materialet ikke blir levert til tross for 3 purringer, vil saken bli sendt videre til inkasso og låneretten vil bli inndratt.

4. Reservering av utlånt materiale Bøker og annet materiale kan vanligvis reserveres. Låner får melding via post/e-post/sms om når det reserverte materiale kan hentes.

Internettreglement

Internettreglement

Hurtiglån

For at så mange som mulig skal få lest de nyeste og mest etterspurte bøkene, har vi begynt med "hurtiglån". Dette er bøker som biblioteket har lange ventelister på. Bøkene kan bare lånes i 10 dager, og de kan ikke reserveres eller fornyes. Du kan bare låne én hurtiglånsbok om gangen.

Det er også mulig å låne de samme bøkene på 4 ukers lån, men da må du stå på ventelister.

Her kan du se en liste over hurtiglånsbøkene.

Trådløst internett

Bamble bibliotek kan tilby trådløst Internett. Med din egen bærbare pc/nettbrett/smarttelefon kan du surfe gratis på nettet.

Slå på Wi-Fi på din enhet. Velg ITG-Gjest. Åpne en nettleser (Internettikon). Nå vil du se en innloggingsside.Skriv inn ditt mobilnummer. Nå vil du motta en kode på SMS til din telefon. Skriv inn koden du mottok. Trykk så på Login og du har nettforbindelse. Tilgangen gjelder i åtte timer.

Det trådløse nettet dekker hele bygningen, fra møterommet i underetasjen til hemsen.

Det er ikke mulig å ta utskrift fra det trådløse nettet.

Regler for bruk av bibliotekets trådløse nett

Regler

Tidsskrifter på Bamble bibliotek

Biblioteket har et bredt utvalg av tidsskrifter tilgjengelig.

Barn

I barneavdelingen finnes det billedbøker, lydbøker, tegneserier, filmer, enkle bøker som barna kan lese selv og bøker som barn og voksne kan lese sammen. Bøkene handler om dyr, biler, prinsesser, Star Wars og mye annet.

På biblioteket kan dere også leke og spille:

  • Vi har lekekjøkken, duplo, biler og garasje.
  • Vi har ulike type spill, brettspill, dataspill, Wii og Xbox.

Ungdom

  • Vi har egen ungdomsavdeling med sofakrok
  • Du kan spille X-box, Nintendo Wii og dataspill
  • Biblioteket er kjent for sin gode kakao!

Kildekritikk og nettvett

Hva du bør tenke på når du legger ut og finner informasjon på nettet

Ung.no Sjekkliste for kildekritikk fra nettstedet Ung

 

Slett meg Slettmeg.no er en tjeneste hos Datatilsynet som gir råd og veiledning for deg som ønsker å få slettet eller rettet uønskede opplysninger om deg selv på nett. Det kan være et bilde som er publisert uten samtykke, falsk brukerprofil eller spredning av uriktig informasjon. Det kan også være opplysninger du selv har publisert, og som du ønsker å få slettet.

Personale 

Margunn Haugland, biblioteksjef. E-post: margunn.haugland@bamble.kommune.no
Ragnhild Brænd, bibliotekar 
Karita Esse, bibliotekar 
Gunn Holien, bibliotekar
Jorunn Johansen, bibliotekar
Tone Bjørnerud, sekretær 

Sist oppdatert: 27. januar 2020
Bamble bibliotek

Besøksadresse:

Krabberødstrand 14
3960 Stathelle