Frisk Bris på NoWay Cup

Frisk Bris tok med seg en gjeng og reiste til Stavanger for deltakelse på NoWay Cup

NoWay cupI april var Vegard Holst Andreassen  fra Frisk Bris på kurs i Sandefjord, hvor det blant annet ble informert om NoWay cup 10. juni i Stavanger, en fotballcup som fristet med en påmelding, men etter å ha sett på regnskapet med lys og lupe og undersøkt alle mulige reisemetoder, ble det stadig i dyreste laget.

Det  ble undersøkt med legater og  midler fra alle hold, hvor hver stein ble snudd, og redningen kom til slutt fra Lions i Bamble, som er en humanitær serviceorganisasjon. Lions bevilget hele 5000,- kroner, hvilket gjorde det mulig  for Frisk Bris å leie minibuss til turen, og  torsdag 9. juni gjorde 12 deltakere og Frisk Bris-ansatte Sølvi Abrahamsen og Vegard Holst Andreassen seg klare for 7 timer i minibuss med NoWay cup i Stavanger i sikte! 

Reiseleder Vegard Holst Andreassen har gitt følgende reiseskildring av turen:

«Etter en flott busstur gjennom sørvestlandets vakre fjell og fjorder, hvor prat, latter, vitser og hjemmesmurte baguetter fra Frisk Bris fylte timene, ankom vi hotellet på ettermiddagen. Her ble vi hjertelig mottatt og enkelte navnbytter og misforståelser ble rettet med et smil av den hyggelige resepsjonisten, og alle kom seg vel i havn på respektive rom og de fleste sloknet relativt tidlig den kvelden. Etter en god hotellfrokost tidlig dagen derpå bar det av gårde til Stavanger stadion.

I «klassisk» vestlandsvær (sol fra skyfri himmel og ingen vind!) stilte vi opp med fotballsko, førstehjelpsskrin, niste, isposer og godt humør, og våre to lag - Frisk Bris Sort og Frisk Bris Hvit, var klare til dyst. Vi ble møtt på stadion av hyggelige arrangører som fylte oss opp ytterligere med medalje for oppmøte, drikkeflasker, bananer, epler og fruktdrikk, så her var virkelig alt klart til en dag med mye fotballmoro.

Etter en herlig dag hvor 22 lag barket sammen med sleivspark, lissepasninger og feberredninger, ble det dessverre ikke noe avansement etter gruppespillet for hverken Frisk Bris Sort eller Frisk Bris hvit, men like fullt strålte 14 slitne, men smilende Telemarkinger bak skrubbsår, strekkskader og noen bristne ribbein.

Vel tilbake i bussen tuslet turen tilbake til Bamble seg gjennom det sørvestlandske kulturlandskapet mens bussens søvndyssende gynging slumret sine slitne men fornøyde passasjerer gjennom kvelden og natten før vi var tilbake på solkysten etter to flotte cupdager i Stavanger. «