Bamble overtok ny ungdomsskole

Sist oppdatert: 21. september 2021

I august vil 550 elever fra hele kommunen få nyte godt av det fantastiske skoleanlegget. I tillegg styrkes tilbudet til idrettslag og kulturliv betraktelig.

Etter en byggeperiode på nesten to år kunne entreprenøren Backe Vestfold Telemark, ved direktør Roger Dreyer, endelig overrekke nøkkelen til Bamble-ordfører Hallgeir Kjeldal.  

Og det var en strålende fornøyd ordfører som i dag takket for vel overstått samarbeid.  

- Anlegget har blir alt vi ønsket oss. Dette er et stort løft for kommunen vår, som vil gagne mange mennesker, uttalte ordføreren under overtakelsen.  

Han framhevet at nye Bamble ungdomsskole er mye mer enn en moderne og fremtidsrettet skole.  

- Her skal det boble av liv og aktiviteter fra mange ulike aktører, understreket Kjeldal.  

Fasiliteter for alle

Anlegget på 15.000 kvadratmeter har en kostnad på om lag 500 mill. kroner pluss merverdiavgift, og er kommunes største investeringsprosjekt noen sinne. I tillegg til tidsriktige undervisningslokaler, har skolen to idrettshaller og et etterlengtet svømmeanlegg som også vil fungere som folkebad.  

Kulturskolen skal ha base i bygget på Grasmyr, og kan nyte godt av en storslått kultursal samt spesialrom for sang og dans.  

Satser på trivsel og helse

Bamble ungdomsskole får en egen avdeling for elevtjenester med helsesykepleiere, sosiallærere, rådgivere og miljøterapeuter. Helsestasjon for ungdom vil også bruke disse lokalene.  

I kantinekjøkkenet er det ambisjoner om å tilby elevene varm skolemat, og det er mangfoldige muligheter for fysisk utfoldelse rett utenfor døren. Det er opparbeidet et stort uteområde med skateanlegg, ballbinge, tuftepark, bane for sandvolleyball og sandhåndball, i tillegg til et overbygd uteamfi. Etter skoletid er utearealene til fri benyttelse for alle.  

 

I tillegg til ordfører Hallgeir Kjeldal og direktør i Backe, Roger Dreyer, deltok prosjektsjef Tommy Pedersen og kommunedirektør Geir Håvard Bjelkemyr-Østvang. Av smittevernhensyn ble markeringen gjennomført uten øvrige gjester.

 


Ordfører Hallgeir Kjeldal og direktør i Backe Vestfold Telemark, Roger Dreyer


Fargerikt uteområde med overbygd amfi

Kake i den storslåtte kultursalen markerte slutten på et vellykket samarbeid