- Vi trenger ei skikkelig rotbløyte nå!

Sist oppdatert: 15. desember 2022

Brannsjefen i Grenland Brann og Redning er kanskje den eneste som ønsker seg litt skikkelig ruskevær nå.

Selv om det har regnet litt, så betyr ikke det at skogbrannfaren er over. Brann- og redningssjef Morten Meen Gallefos gir tommelen ned til de som håpet at regnskyllet på onsdag er med på å redusere skogbrannfaren som herjer i Grenland. 

-Selv om det kom noe regn i går betyr dessverre ikke det at skogbrannfaren er over. Det er fremdeles svært tørt i marka, og det lille regnskyllet vil ikke i prinsippet være noen trygghet mot skogbrann.

Brannsjefen ønsker også å presisere at det er generelt bålforbud fra 15. april til 15. september, og at det er noe vi alle bør lære oss uansett vær og nedbør. 

Bålbrenning i Røsskleiva

I Røsskleiva i Bamble kommune ble dette bildet tatt onsdag ettermiddag, noe som vitner om at det fremdeles er noen som vil utfordre bålforbudet for kosens skyld. Røsskleiva er et turområde i tett tilknytning til boligbebyggelse, og konsekvensene ville vært store om dette bålet hadde spredd seg.  

Brannsjefen oppfordrer til å fremdeles nyte naturen med mat i tursekken, men har et hett tips til de som ikke klarer å la vær å legge igjen pølsene. 

- Pølser på varmt vann i termos er den minst brannfarlige turmaten nå. Bålet kan man gjerne kose seg med etter 15. september eller når forholdene tillater det.  

Er du usikker på skogbrannfaren i ditt område? Trykk her for å holde deg oppdatert nøyaktig der du er!

Tekst og foto: Grenland Brann og Redning