Alle har en psykisk helse

Sist oppdatert: 15. desember 2022

- Hos oss er du velkommen akkurat som du er, sier leder i Mental helse Bamble, Nina Rosland.

Hun er en av de frivillige ildsjelene som brenner for å formidle og videreutvikle Mental helse sitt tilbud lokalt i Bamble.

- Du finner oss på Clarks Minde i Langesund. Her stiller vi med åpne dører og åpent sinn. Vi møtes i uformelle rammer og har fokus på det dagligdagse. Det skal være lav terskel for å komme hit, sier Nina. 

Hun forteller at tilbudet ikke bare er for dem som opplever tøffe tider. Tvert imot påpeker Nina at alle har en psykisk helse som svinger naturlig gjennom livet.

- Aktiviteter og sammenkomster i regi av Mental helse er like mye forebyggende som et tilbud til personer med særlige utfordringer. Vi er opptatt av å skape trygghet og gode tilbud for alle som kommer hit, sier hun.

Det siste året har en ny gren av lokalforeningen vokst seg stadig større. Med Nina som pådriver har Mental helse Bamble nemlig etablert en egen ung/voksen-gruppe som treffes jevnlig.

Trenger flere frivillige

Som alle frivillige organisasjoner er Mental helse avhengig av dedikerte bidragsytere for å opprettholde gode tilbud. De tar gjerne imot flere som vil bistå med drift og utvikling av møteplassen som betyr så mye for mange mennesker.

Både Bjarne Mostaul og Astrid Jonsås har bak seg mange år som frivillige i Mental helse. De er klare på hva som motiverer dem.  

- Å få gjøre en forskjell i andre menneskers liv har vært en drivkraft i alle år. Frivillig innsats har gitt meg mange gode minner og er en berikelse i mitt liv, sier Bjarne.

Verdensdagen for psykisk helse

I 2022 feirer den internasjonale Verdensdagen for psykisk helse 30-årsjubileum. Mental helse Bamble markerer dagen ved å invitere til arrangement på Langesund klubbhus, onsdag 5. oktober, kl. 17.30-20.00.

Sammen med representanter fra Bamble kommune, ønsker organisasjonen å sette søkelys på hva som tilbys av psykisk helsehjelp lokalt. Målet denne kvelden er å informere innbyggerne om hvor man kan henvende seg for å få støtte og hjelp i en vanskelig periode - for seg selv, venner eller som pårørende.

Alle er hjertelig velkommen. Se hele invitasjonen her

Vil du vite mer?

Ønsker du å vite mer om tilbudet, bidra som frivillig eller trenger noen å prate med, kan du kontakte Nina Rosland på telefon 926 09 689 eller send e-post til ninafjera@gmail.com