Bamble Jeger og Fiskerlag er 70 år!

Sist oppdatert: 15. desember 2022

Den tradisjonsrike jubilanten er i stadig utvikling og blir bare mer attraktiv med årene.

- Hittil i år har vi registrert over hundre nye medlemmer! forteller Hans Kristian Halvorsen fornøyd. Han er leder i Bamble Jeger og Fiskerlag (BJFL) og mangeårig fylkesleder i Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Mens flere frivillige organisasjoner sliter med rekruttering, tiltrekker BJFL seg stadig nye medlemmer i ulike målgrupper. Nå teller foreningen over 500 personer i alle aldre.

- Det er ekstra moro at flere kvinner og ungdom oppdager oss, sier Hans Kristian.

Han forteller videre at medlemsøkningen i stor grad skyldes interessen for den nye skytebanen som endelig sto klar i juni.

- Selv om jegerprøvekursene og jakta fortsatt er det som rekrutterer flest folk, er vi i ferd med å skape et eget miljø rundt skytebanen. Det er veldig positivt, sier han.

Mer enn jakt og fiske

Ildsjelene i BJFL brenner for å skape et tilbud som inkluderer alle, og inviterer jevnlig til ulike arrangementer. Både familiedag, kvinnekvelder på skytebanen og egne opplegg for barn og unge har stått på programmet i og etter sommeren.  

- Vi prøver å få til noe for alle og ønsker å kunne tilby enda flere forskjellige aktiviteter. For å få til det, er vi imidlertid avhengig av drahjelp fra folk som kan bidra med ideer og praktisk gjennomføring. Hvis noen har ønske om å hjelpe til, er det bare å ta kontakt, oppfordrer BJFL-lederen.

Demokratisk dugnadsånd

Som mange andre lag og foreninger, er BJFL utviklet av ildsjeler og drevet på dugnad. Takket være frivillig arbeid, skapes samhørighet og sosiale møteplasser som er tilgjengelig for mange.

- Alternativet til dugnadsarbeid er lukkede miljøer og kostbare klubber som er normalen i mange andre land. Hos oss forplikter medlemmene seg til å delta på to dugnader i året, og i gjengjeld får de en rekke fordeler i form av opplevelser, rabatter og andre goder, sier Hans Kristian.

Selv har han lang erfaring og mange tusen dugnadstimer bak seg i ulike frivillige verv.

- En ekte ildsjel! understreker kompanjongen Odd Skaar.

- Hans Kristian kom inn med nødvendig motivasjon og kunnskap på et tidspunkt hvor også omstendighetene for øvrig lå til rette for å realisere skytebanen vi har drømt om i mange år, sier han.

Planlegger for framtida

Etter mer enn førti år med utfordringer, hovedsakelig knyttet til lokalisering, sto endelig leirduebanen på Stillinga ferdig før sommeren. Odd er en av dem som har nedlagt mange timer i arbeidet med å ferdigstille banen, og han gleder seg over at stadig flere benytter seg av tilbudet.

Men selv om dette store og etterlengta prosjektet omsider er i boks, har ikke BJFL-representantene planer om å hvile på laurbæra.

- Tilbudet skal videreutvikles og banen vedlikeholdes. Vi har også fått innvilget støtte til oppføring av både belysning og et splitter nytt servicebygg her, sier Hans Kristian.

- Samtidig ser vi på muligheten for å utvide åpningstidene og oppdatere aktivitetskalenderen med enda flere arrangementer. Alle som er nysgjerrige på hva Bamble Jeger og Fiskerlag kan tilby, eller har forslag til hvordan vi kan engasjere enda flere, er hjertelig velkommen til å ta kontakt, avslutter han.

Vil du vite mer? Sjekk ut hjemmesiden, eller ta kontakt med leder Hans Kristian Halvorsen e-post 

Hans Kristian og Odd unner seg en kaffepause mellom arbeidsøktene