Kunnskapsministeren på SFO-besøk

Sist oppdatert: 15. desember 2022

I dag fikk Stathelle barneskole selveste kunnskapsministeren Tonje Brenna (AP) på besøk. Bakgrunnen for besøket var at alle elever på 1. trinn nå får gratis SFO i 12 timer hver uke.

Tok seg god tid

Statsråden tok seg god tid og var svært interessert i å høre om utviklingen som SFO-avdelingen på Stathelle barneskole har hatt over mange år.

-Her har dere klart noe veldig spesielt, nemlig å få enda flere 3. og 4. klassinger til å bli værende på SFO i år, og det er veldig gledelig, sier Brenna.

- En kombinasjon der det blir billigere for de yngste, og mer spennende for de eldste som gjør at rett og slett flere deltar i SFO, legger hun til.

Foto øverst: Ordfører Hallgeir Kjeldal ønsket kunnskapsminister Tonje Brenna velkommen sammen med SFO-leder Mari Rustan.

Falt i smak

Kunnskapsministeren fikk servert en fisketaco, laget av elevene på 4. trinn. Hun fikk også høre om elevenes mulighet til å medvirke og påvirke innholdet på SFO. Begge deler falt i smak hos statsråden.

-Jeg har fått et kjempegodt inntrykk. Det er veldig fint at elevene selv får si hva de har lyst til å gjøre, og så var det veldig god fisketaco, kan ikke underslå det, sier hun lattermildt.

-Mange blide og engasjerte ansatte som både jobber i skole og SFO, og dermed følger barna tett. Det var veldig fint å se, legger hun til.

TOK SEG GOD TID: Statsråden Tonje Brenna tok seg god tid til å snakke med barna på SFO.

Stas med statsråd-besøk

-Det er stas å få statsråden på besøk, sier SFO-leder Mari Rustan.

-Vi er veldig opptatt av at barna skal få stemmen sin hørt, og på den måten blir også vi mer engasjerte i barnas liv. Vi er heldig som har en så bra gjeng med folk som gjør at det blir så bra her, sier hun fornøyd.

VILLE MØTE STATSRÅDEN: Flere av barna ønsket å komme litt tettere på statsråden som var på besøk.

En som er helt enig, er Lisbeth Grønseth. Hun har jobbet på SFO  på Stathelle barneskole i 24 år, og stortrives fortsatt.

-Vi har jo en så bra arbeidsplass, og vi har så fantastisk personale her. Alle som står på og jobber sammen. Vi koser vårs, sier hun.

-Det er moro med besøk. Fint at de vil se hvordan vi har det her, sier hun om statsrådens besøk.

Foto: Magdalena Mianowicz

Bildeserie 

Det var stor aktivitet ute under statsrådens besøk. Mange barn lekte ute, og noen gutter viste stolt frem "hytten" som de hadde bygget ute ved skolen.