Minimalt dieselutslipp

Sist oppdatert: 15. desember 2022

Ingen kom til skade, men det var fare for et betydelig dieselutslipp ved Frier Vest da en anleggsmaskin veltet tidligere i dag.

Politi og brannvesen rykket ut til anleggsområdet på Frier Vest etter melding om at en borerigg hadde veltet, og det var fare for et potensielt stort dieselutslipp i sjøen.

Maks 5 liter

- Potensielt så kunne det ha vært snakk om 500 liter diesel, men det som faktisk har rent ut er maks 5 liter, sier vakthavende brannsjef i Bamble, Pål Årseth.

- Det dryppet litt fra tanken som lå på siden, men det meste av det som rente ut i sjøen er nå samlet opp på land, legger han til.

FORHINDRER LEKKASJEN: Brannvesenet jobber med å få kontroll over diesellekkasjen etter at en borrerigg veltet i strandsonen. Foto: Pål Årseth

Skryter av entreprenøren

Årseth berømmer arbeidet som entreprenøren gjorde før brannvesenet kom til stedet.

-Entreprenøren var raskt på saken. De var raskt ute med å legge absorberende bark på dieselen som lekket ut. Det var veldig bra, sier han.

Ifølge vakthavende brannsjef lå det allerede en lense ute i vannet som skal samle opp evt. småpartikler fra industrien. Brannvesenet la ut en absorbsjonslense som absorberer dieselen og på den måten begrenser utslippet.

 

Gikk heldigvis bra

-Det var ingen personskader, minimalt dieselutslipp i sjøen og ingen skader på boreriggen, sier Årseth.

-Vindretningen var ideell, og det er kun litt oljefilm på vannoverflaten, avslutter han.

LITT OLJEFILM: Det kun var litt oljefilm på vannoverflaten etter at maks 5 liter diesel rant ut i sjøen. Foto: Pål Årseth