Nustadjordet bofellesskap er åpnet

Sist oppdatert: 15. desember 2022

Etter nesten to år i full drift, er endelig det imponerende bygget innviet med en passende feiring.

Torsdag 12. mai, klippet ordfører Hallgeir Kjeldal snora og erklærte Nustadjordet bofellesskap for offisielt åpnet.  

- Gratulerer alle sammen. Når jeg ser hvor fint beboere og ansatte har fått det her på Nustadjordet, blir jeg skikkelig stolt! Både de som jobber her, de sju flotte menneskene som bor her og deres pårørende har fått en ny og lysere hverdag. Det er fantastisk å se, sa en begeistret ordfører under åpningen.  

Gjennomtenkt og tilrettelagt  

Avdelingsleder ved Nustadjordet, Stig Nikman Salvesen, har fulgt prosjektet fra start til mål, og er strålende fornøyd med resultatet.  

- Standarden er skyhøy, med det nyeste av tekniske og praktiske hjelpemidler. Samtidig har vi forsøkt å unngå et typisk institusjonspreg, og jobbet for å skape en lun og hjemmekoselig atmosfære, forteller han.  

De ansatte har vært involvert i hele prosessen, og kommet med erfaringsbaserte innspill underveis.  

- Det er veldig merkbart at Nustadjordet bofellesskap er bygget spesifikt for sitt formål. Som oftest er tilfellet motsatt – at brukere og ansatte må tilpasse seg allerede eksisterende lokaler, sier avdelingslederen.  

Komfort og kunst

Både ute og inne på Nustadjordet er det flere hyggelige fellesarealer og ulike soner, perfekt tilrettelagt for brukergruppa. I hovedetasjen er det også ulike personalrom, felleskjøkken og et sanserom under opparbeidelse.

Korridorene inn til leilighetene er utsmykket av kunstneren Harald Fenn. Han har jobbet med fargerik folie i et kunstverk som spiller sammen med lyset og naturen utenfor. 

- Fenn jobbet på stedet og var tilgjengelig for dialog og innspill fra beboerne underveis. Vi er alle enige om at det har blitt kjempekult, sier Nikman Salvesen.

Ferdigstilt under pandemien

Nustadjordet bofellesskap er tegnet og prosjektert av RIK arkitektur og WSP. Peab AS har vært hovedentreprenør.

Bygningen er på 1200 kvadratmeter og rommer blant annet ni samlokaliserte omsorgsboliger. Sju av disse huser unge voksne med funksjonsnedsettelser, mens to fungerer som avlastningsleiligheter. Bofellesskapet er døgnbemannet.

Byggeprosessen startet i oktober 2018 og ble ferdigstilt under koronapandemien. Bamble kommune overtok bygget 2. juni 2020.    

Foto fra åpningen, øverst: Torstein Berbom
Øvrige foto: Bamble kommune, CLA