Pengedryss til frivilligsentralene

Sist oppdatert: 30. juni 2023

- Dette tilskuddet vil komme mange bamblinger til gode! Det lover leder for nærmiljøsentralen på Herre, Marie Louise Kayiganwa.

Det var sent i januar at den gledelige beskjeden fra Lotteri og stiftelsestilsynet kom: Etter avsluttet søknadsrunde tildeles Herre nærmiljøsentral og Bamble frivilligsentral på Stathelle 423.752 kr. hver. Pengene skal brukes til å gjøre møteplassene attraktive for enda flere.  

- Først og fremst ønsker vi å utvide aktivitetstilbudet, både for gamle og nye målgrupper, forteller Marie Louise.  

- Vi vet at mange mennesker i nærmiljøet vårt er mye alene og kanskje ensomme. Derfor jobber vi hele tiden med å skape tilbud som kan trekke folk med i fellesskapet. Blant annet ser vi på muligheten for å sette i gang nye aktiviteter flere steder på Herre - gjerne i samarbeid med flinke frivillige, sier hun.

Mange ulike aktiviteter

Nærmiljøsentralen tilbyr allerede en rekke populære aktiviteter hver uke. Marie Louise nevner i fleng: Strikke- og snekkergrupper, åpen kafé tre dager i uka, Røde kors’ besøkstjeneste og trim i ulike varianter. Bingo og månedlige pensjonistfester er særlig populære innslag. Det samme er husets fotterapeut og frisør.  

- I tillegg har vi noen større arrangementer gjennom året, som påskelunsj og grøtfest. Det hadde vært veldig hyggelig å kunne gjøre mer av dette, enten gratis eller til en billig penge, sier Marie Louise.  

Det er også et stort ønske om å utvide kafétilbudet, men da er det behov for flere frivillige.  

- Dersom noen ønsker å bidra sammen med resten av den flotte kjøkkengruppa vår, er det bare å ta kontakt, oppfordrer Marie Louise.

Åpningstider, aktiviteter og kontaktinformasjon finner du på denne siden

Bamble kommune har tidligere skrevet om hvordan frivilligsentralen på Stathelle blomstrer. Les mer om det her