Snart duket for folkefest i Langesund

Sist oppdatert: 18. juli 2023

I morgen ankommer seilskuteregattaen Langesund. Da blir det folkefest, og noen endringer som det er viktig å vite om.

SKAL SPERRES AV: Det gjøres nå klart for folkefesten som starter i morgen og Langesund sentrum vil bli sperret av for trafikk fra besøkende. (Foto: Magdalena Mianowicz)

Fra i morgen onsdag 19. juli til fredag 21. juli vil Langesund være gjestehavn for den internasjonale seilskuteregattaen Tall Ships Races.

- Vi satser på at dette blir en opplevelse for store og små, sier Even Godejord. Han er parkeringsansvarlig for arrangementet.

 

Stengt for trafikk

Det er Langesund internasjonale seilskutefestival som er arrangør, og ifølge dem selv vil totalt 16 skuter besøke kystbyen i Bamble de neste dagene. Fem av disse skal være verdens største seilskuter. Arrangøren lover et fullt program og en stor restaurant på Torvet med plass til 750 personer.

Dette medfører at store deler av Langesund vil bli stengt for trafikk (med unntak av varelevering og gjennomkjøring for beboere i sentrum).

 

Parkering og shyttelbuss

Arrangøren oppfordrer alle besøkende til å følge trafikkhenvisningene og til å parkere bilen på en parkeringsplass. Parkeringsvaktene vil henvise besøkende til ledige parkeringsplasser der de kan sette fra seg bilen mot en avgift.

-Parkeringsavgiften på 75 kr inkluderer transport med skyttelbuss tur/retur, og uansett om du er én i bilen eller en familie på fem så betaler du kun 75 kr for alle sammen, forklarer parkeringsansvarlig.

I februar vedtok kommunestyret at arrangøren fikk anledning til å ta parkeringsavgift under seilskutefestivalen.

Disse parkeringsplassene vil fylles opp fortløpende (og vil ha shyttelbuss):

1.      Langesund barneskole

2.      Langesund ungdomsskole

3.      Rådhuset (HC-parkering)

4.      Stoa og havneterminalen

5.      Ved behov parkeringsplasser på Grasmyr

 

Bli med på folkefesten. Se hele programmet for Tall Ships Races i Langesund.

Velkommen!