Skutefesten i Langesund

Sist oppdatert: 21. juli 2023

Seilskutefestivalen i Langesund har vært en folkefest og en opplevelse for mange. Skutefesten fortsetter i dag, og her kan du se stemningsbilder og video.

PÅ PLASS: Fullriggeren Sørlandet var kanskje en av hovedattraksjonene under seilskutefestivalen i Langesund. (Foto: Magdalena Mianowicz)

Seilskutene reiste noe tidligere enn planlagt i dag pga vær ol. (De er med i en regatta som de må prioritere. Arrangøren opplyser om at dette ikke er noe som de kan styre.)

Resten av programmet i dag (21.07.23) går derimot som planlagt.
 
Arrangøren informerer om at det nå ikke blir tatt betaling for parkering, men at tilbudet med shyttelbuss fortsetter i dag.

 

Fullriggeren Sørlandet ankom Langesund i onsdag morgen. Flere seilskuter fulgte etter og kl.12.00 åpnet ordføreren seilskutefestivalen. 

SE VIDEO OG BILDER FRA ARRANGEMENTET NEDERST PÅ SIDEN

Etter åpningen var det muligheter for en gratis omvisning på fullriggeren Sørlandet.

Se hele programmet for skutefestivalen Tall Ships Races i Langesund.

NORSKE FLAGG: Selv om fullriggeren ankom før kl 9 i morges, var det flere som møtte opp på kaien med norske flagg for å ønske seilskuten velkommen.

Litt om "Sørlandet"

Fullriggeren ble bygget i Kristiansand og sjøsatt i mai 1927. Formålet med skoleskipsvirksomheten var å gi ungdom den best mulige utdannelsen i praktiske og teoretiske ferdigheter, ifølge Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet.

Tidligere var Sørlandet et skoleskip for sjømannsopplæring av skoleskipsgutter. Nå er hun tilgjengelig for videregående utdannelse og opplevelsesseilas for ”ungdom” i alle aldere. Se mer informasjon om fullriggeren Sørlandet.

Salutten fra Tangen fort (se video)

God stemning ombord

Mannskapet på nederlandske Eendracht sørget for god stemning under innseilingen til Langesund.

 

Stemningsbilder fra onsdag 19. juli

Foto: Tommy Tronrud ( Tangen fort og Furustranda) / Magdalena Mianowicz (Damskipsbrygga og "Sørlandet")

Kveldsstemning: Tommy Tronrud         

Stemningsbilder torsdag 20. juni

Foto: Magdalena Mianowicz

Stemningsbilder fredag 21.07.23

Foto: Magdalena Mianowicz