Uksodden barnehage fyller 40 år

Sist oppdatert: 01. desember 2023

Barna ved Uksodden barnehage gledet seg stort til en helt spesiell bursdagsfeiring i går. Da skulle barnehagen feires med sang, ballonger og diskodans.

Spente barn

Spenningen var til å ta og føle på idet alle barna satt samlet på morgenen. Mange hadde tatt på seg finklærne, og barnehagen var også pyntet med ballonger og norske flagg. Nå var det nemlig barnehagens bursdag – en godt voksen jubilant. Uksodden barnehage på Herre fyller nemlig 40 år i år.

 

Det ble sunget bursdagssang og barna fikk lære litt om hvordan det var i barnehagen før deres tid. Så var det tid for en skikkelig feiring med diskodans!

Barnehagen skulle få en stor bursdagsgave, og barna klarte nesten ikke å vente på at pakken skulle bli åpnet. For selv om det var barnehagen som hadde bursdag viste det seg at pakken inneholdt noen leker til barna og reflekser til alle sammen.

Tredje generasjon

Anita Langtind er fagarbeider og har arbeidet i barnehagen i 32 år. For henne ble det også en spesiell dag.

-Det er nesten uvirkelig. Jeg har vært med på utbygging. og alt som har skjedd her egentlig, forteller hun.

- Vi begynner jo å oppleve at det er tredje generasjon som kommer. Det betyr vel bare at en blir eldre, men det føles ikke sånn, sier Anita og ler.

En viktig del av nærmiljøet

Ingun Lie Nordheim er pedagogisk leder og har «bare» vært i barnehagen i 22 år.

-Vi har vært en stor del av nærmiljøet her i alle år. Vi har jo følt oss veldig velkommen her på Herre og har blitt godt inkludert, forklarer hun.

En som også legger vekt på at barnehagen har en sterk posisjon i nærmiljøet på Herre er barnehagestyrer Katrine Bull.

-Vi ligger sånn geografisk litt avsides til i en ganske stor kommune. Det er veldig mange på Herre som har bodd her lenge eller som er fra Herre, og som har et forhold til barnehagen. Så det tror jeg gjør det litt mer unikt enn de stedene hvor barnehagene ligger litt tettere og har et litt annet nedslagsfelt i forhold til barn og familier, forklarer hun.

Stor feiring til sommeren

De er alle enige om at det er de flotte barna som gjør denne barnehagen spesiell. Gode medarbeidere, og flotte naturomgivelser som barnehagen nyter godt av.

Feiringen i går var bare en liten forsmak på den ordentlige feiringen som kommer til sommeren.

Vi gratulerer Uksodden barnehage med 40 år!