Viktig og vittig på biblioteket

Sist oppdatert: 30. juni 2023

Bamble bibliotek og litteraturhus inviterer denne våren til en rekke arrangementer under overskriften "Minoriteters kamp i Norge".

Flere fremtredende foredragsholdere gjester biblioteket på Stathelle de neste månedene. Og med 60.000 kroner i støtte fra Stiftelsen Fritt ord, er alle arrangementene helt gratis – med unntak av ett (Abid Raja).  

- Prosjektet setter fokus på fortellinger og erfaringer fra mennesker på flukt. Norge er i dag et flerkulturelt samfunn, og mange av landets innbyggere har kommet hit som flyktninger eller er etterkommere av flyktninger. I tillegg har vi andre minoriteter som har blitt møtt med fordommer, hat og verre. Kanskje er ikke vi nordmenn så inkluderende som vi liker å tro? spør bibliotek og litteraturhussjef Margunn Haugland. 

- Her på bibliotek og litteraturhuset er vi opptatt av å være en demokratisk samfunnsaktør, og gjennom ulike arrangement ønsker vi i 2023 å gi en stemme til de som har opplevd rasisme og fordommer personlig, og de som har historier å fortelle som opplyser om behandlingen av minoriteter i historien og i samtiden, sier hun.

Mala Naveen er først ut  

Første arrangement er allerede torsdag 12. januar kl. 19.00. Da kommer forfatter, samfunnsdebattant og kommunikasjonssjef i SINTEF Digital, Mala Naveen. Hun spør: Når blir man norsk nok, og hvem setter premissene? Er det et problem dersom bindestrek-nordmenn ikke vil være norske? Eller er det en selvfølge at folk kan ha flere identiteter?

Det skjer mye annet spennende på biblioteket vårt i løpet av våren også – både for små og store. Fullstendig program for våren finner du her

Sjekk også ut Bamble bibliotek og litteraturhus på Facebook for mer informasjon om hvert arrangement.

Alle arrangementene er gratis, utenom foredraget til Abid Raja. Billetter til arrangementene reserveres på tikkio.com