Jobber på spreng

Sist oppdatert: 02. januar 2024

–Vi må prioritere å holde veiene åpne. Ryddingen må komme i annen rekke, forteller avdelingsleder for Bydrift, Bjørn Salvesen.

KREVENDE FOR ALLE: Våre brøytemannskaper jobber kontinuerlig med å få unna snømassene. Snøværet vi opplever nå, er krevende for alle. (Foto: Bjørn Salvesen)

11 maskiner i sving

Brøytemannskapene i Bamble har ansvaret for 11 roder/områder. Det betyr i praksis at 11 maskiner er i sving til enhver tid. Mannskapene utgjør totalt 22 personer som jobber 12 timers skift fordelt på de 11 brøytebilene. Hviler ett mannskap, er det andre mannskapet ute og brøyter.

-Mens det snør har vi mer enn nok med å holde veiene åpne. Det er viktig for oss at man kommer seg frem, og kanskje spesielt at ambulanser kommer frem, forteller Salvesen.

-Først når det slutter å snø, kan vi rydde i kryss og utvide veien, forteller han.

Flytt bilen

Han ber folk om å følge med når brøytemannskapene kommer, og flytte bilen slik at de får ryddet.

-Hvis ikke, tar det lang tid før vi er tilbake på samme sted, sier han.

I natt skal blant annet parkeringsplasser på Torvet og i Storgata i Langesund ryddes, da også ned mot Smietangen. Da er det viktig at det ikke står biler der slik at brøytemannskapene får ryddet.

Det er mer snø i vente så det er bare å smøre seg med tålmodighet.

- Vi har fortsatt en stor jobb fremfor oss og det er viktig at folk tenker på hvor de parkerer. Vi kommer til å jobbe med snøen ut i neste uke, forteller Salvesen.

-Det er gull for alle hvis vi sammen er med og bidrar, avslutter han.