En prosjektleder kåserer...

Etter en lang dag med sykkelfrelste mennesker, tenkte jeg å tenke høyt sammen med dere...

Tour of Norway sluttHva sitter jeg egentlig igjen med etter en 15 timers lang økt, kun tilegnet Tour of Norway sirkuset. Jo, det skal jeg jammen fortelle. Jeg er stolt av beundring, kroppen min dirrer av følelser jeg ikke trodde var mulig å få. Jeg trodde jeg var litt tøff, men innerst inne er jeg en bløt liten gutt som smelter av opplevelser som denne kvelden. Jeg har fått lov til å gjenoppleve suksessen fra i fjor. Vi nailet årets utgave også. Og jeg kjenner jeg blir litt glad når jeg skryter av det. Jeg tør å innrømme det, vi nailet faktisk årets Tour of Norway.

Takk til prosjektgruppa
Å få lov til å sitte ytterst i førersetet av en slik begivenhet, har vært helt fantastisk, hvis det er en måte å si det på. MEN, å få lov til å jobbe sammen med såpass ressurssterke mennesker som jeg har, det er et enda større privilegium. Det som er så vanvittig deilig, er å kunne stole på at folk som skal gjøre en jobb, faktisk får den gjort. I prosjektgruppen for årets ritt, har jeg hatt gleden av å jobbe med en mann som gjør jobben til gangs. Nils Aage Tangvald er en ressurs av en annen verden og en bidragsyter som har gjort min jobb som prosjektleder en drøm. Han har bokstavelig talt stått på dag og natt for å få gjennomført denne dagen fullstendig upåklagelig. Kjetil Haugersveen på kultur og Kjetil Østlie fra Visit Grenland, jeg bøyer med i støvet, dere er prakteksemplarer på typer ethvert prosjekt bør kunne støtte seg på. Fantastiske begge to og aldri et nei å oppdrive. Alt er mulig å få til, makan til positive karer med pågangsmot, pokker heller, jeg sitter her og får klump i halsen når jeg tenker på samarbeidet vi har gjennomført. Og Heidi Herum, vårt politiske alibi i gruppa, en varaordfører med sine gode ideer og gjennomføringsevne. Dama har tæl, guts og ståpåvilje. Takk til alle i prosjektgruppen som har bidratt for å gjøre denne dagen så bra som den ble.

Jeg må virkelig si at jeg er beæret over å ha jobbet såpass tett sammen med slike ressurspersoner. Det er denne gjengen som har gjort meg god i jobben som prosjektleder. Jeg har fått vanvittig mye skryt i kveld, men dette skrytet gjelder hele gruppa, denne æren tar jeg ikke alene. God planlegging i lang tid, samt dyktige mennesker i Tour of Norway gjorde dette til en kjempesuksess. Takk til alle som tør å uttrykke sitt skryt, det mottas med mange takk.

Pressen skal også ha sin del av denne æren. Vi har klart å få enda mer spalteplass i år enn i fjor, kanskje fordi pressen selv har sett hvor stort dette har vært i kommunen vår. Vi har holdt sosiale medier rødglødende, radiosendinger har kokt, avisene har hatt nok å gjøre, både papir og på nett. Pressesenteret ulmet hele dagen mens rittet pågikk. Til pressesenteret kom navn som Dag Otto Lauritzen, Sigurd Sollien, Rita Lønn Hammer, Christian Paasche, Johann Kaggestad og flere andre kjente TV og avis profiler som vi fikk hilst på og ønsket velkommen. Lønn Hammer var til stor hjelp i pressesenteret, takk for hjelpen Rita. Pressesjef Morten Olsen var over seg av begeistring for mottakelsen, like fornøyd som i fjor.

Tour of kids ble også i år kjempepopulært med godt over 300 deltakende barn. Alle barna fikk hver sin flaske i suvenir, en flaske spesielt designet til årets Tour of Norway. Med Bamblevann fra Flåte på etiketten. Med knallfint vær, glade foreldre og sykkeltørste barn, fikk Wrightgaardshagen virkelig fart på seg. Og alt uten knall og fall. Dette var gøy.

Klokka på Pc´en jeg skriver på nærmer seg midnatt, det har vært en veldig lang dag, men jeg er kjempeglad for at jeg har fått vært en del av den. Jeg vet ikke hva vi skulle gjort annerledes. Alle har oppført seg eksemplarisk, alt har gått fullstendig på skinner. Politiet har ikke opplevd noe som helst tull. Været har vært fantastisk, en forlengelse av 17. mai været. Jeg finner faktisk ingenting jeg trenger å notere som forbedringspotensiale til neste år…og vi håper selvfølgelig på et neste år. Jeg ser absolutt ingen grunn til at gutta i rittledelsen ikke skal komme tilbake hit neste år….og det skal jeg argumentere for i evalueringsmøtet til etter sommeren.

Med disse ordene ønsker jeg alle sammen en riktig god natt og vel gjennomført 1. etappe i årets tour.