Møt Simen

Simen Storås er påtroppende virksomhetsleder for PP-tjenesten i Bamble kommune.

Simen Storås

Simen tropper opp på kontoret mitt noen minutter før vi skal møtes. Han prater litt med kollegaene sine på Halen gård før vi tilbyr ham en kaffekopp og vi setter oss ned for å prate.

Foran meg sitter en 40-åring, en Stathelle gutt, født og oppvokst på Kjellstad vest. Foreldrene bor fortsatt der, og noe han husker veldig godt er somrene i Bamble med badeparken, strendene, Krogshavn og Steinvika. Her vokste han opp og han har videreført dette til barna sine… men dette kommer vi tilbake til litt siden. Nå må vi bli litt bedre kjent med Simen.

Simen flyttet hjem
Vi ble først sittende og diskutere Oslo en god stund, da vi begge har bodd der størsteparten av våre voksne liv. Vi snakket mye om steder han har vært, skoler han har gått på, kjente landemerker osv. Mye å ta tak i og snakke om. Han bodde på Lørenskog, hvor også barna startet i barnehage, men først havnet han i leilighet på Bjølsen, i 5. etasje uten heis… men etter hvert skulle det bli store forandringer på Oslo livet for Stathelle mannen. Han flyttet hjem…

I dag bor Simen på Slaatnes, rett ved kunstgressbanen, og han har fått jobb som virksomhetsleder for PP-tjenesten. Dette var gamlejobben til Ingemar for dem som kjenner ham. Odd Runar hadde stillingen før den ble overført til Simen. Når vi begynte å snakke om Ingemar som hadde stillingen hans før, begynte vi å snakke om fotball, da Ingemar er Hødd-supporter. Simen er svoren Pors fan og ikke minst Liverpool, dette laget henger høyt. Han nevner noen av sine nærmeste kollegaer som også kler seg i den røde Liverpool trøya når kampene spilles.

Barna er i fokus
For å gå over til litt jobb-prat, begynner vi å snakke litt om rollen han er tilsatt å betjene. Han sier at den viktigste jobben blir å samkjøre enheten, virksomheten, samt å få til en rød tråd mellom PP-rådgiverne og støttepedagogene. Virksomheten skal være en god støttespiller til skole og barnehage. Simen ønsker å knytte bånd mellom alle sammen. I virksomheten til PP-tjenesten er det barna som er i fokus. De ansatte skal sørge for at barna får det de trenger og det er nettopp dette virksomheten ønsker å synliggjøre for skolene, at de er tilstede. I dag består virksomheten av 6 PP-rådgivere, pluss 2 personer som driver veiledning inn mot barnehager. I tillegg er støttepedagogene viktige i forhold til den daglige oppfølgingen i barnehagene.

Simen Storås er en gift mann og har to barn i barnehagealder, henholdsvis på 4 og 6 år. Han forteller at barna ble tatt veldig godt i mot i Sundby barnehage. Som hos de fleste andre barnefamilier er det barna som tar opp det meste av tiden hans. Dagene handler om å hente i barnehage, lage middag og være sammen med barna. Ettermiddagene går ofte til å perle, pusle og leke gjemsel. Ungene bestemmer selv tempoet og rolig lek er ofte populært. De er med på svømmetrening og blir trygge i vann. Mini-gospel i kirken er moro, der presten faktisk leker gjemsel med barna og lærer dem om dåp. Barna stortrives, de har lek i sangene, karnevalstjeneste, alt mulig. Storartet.

Simen trener mye, er glad i løping og melder seg gjerne opp i et mosjonsløp. Da slår konkurranseinstinktet inn. Med et smil om munnen sier han at han gjerne melder seg opp på løp han mener han ikke har forutsetninger for å klare. Han gikk Vasaloppet (90 km) for noen år siden, med kun tre måneder til å trene. Han har også deltatt i Marka24, et 24 timers løp i Nordmarka som går gjennom 4 fylker, Oslo/Akershus/Buskerud og Oppland. Lengden er på ca. 120 km… Dette er sprekt. Gjennomsnittsnordmannen tar seg kanskje en lengre gåtur, mens Simen løper i 24 timer han..

Sånn ellers i hverdagen er han og kona glad i Netflix, de kan gjerne krasje litt på sofaen til en seriemaraton når ungene har lagt seg. Ellers leser han en del bøker, gjerne alt mulig, men sier han holder en knapp på Knausgård, skrivingen hans blir bare bedre og bedre uttrykker han.

Barnas nysgjerrighet
Når jeg spør ham om hva han ser på som en bra dag i livet, nevner han igjen barna, som han kunne snakket om i timesvis. På en bra dag, våkner hele familien opp i godt humør, barna har det bra, de pakker sekkene og går i retning av Steinvika. Ungene får fritt spillerom, utforsker og spør om alt mulig de ønsker svar på. Barna finner nye prosjekter hele dagen, som foreldrene er med på. Barnas nysgjerrighet er himmelen for Simen, da diskuterer de. Simen blir i fantastisk bra humør av å prate med barna, bare det å lytte til det barna har å si. Han forteller om gamle dager, spesielt om de gamle kongene. Hans oppfordring til andre foreldre, uansett hvor dårlig tid du har; bruk tid med barna! Hvis barna ønsker å fortelle om en fugl de så fly på himmelen, lytt til dem og svar dem skikkelig. Plutselig er de for gamle til slike ting…

Som de fleste andre mennesker i denne verden, har også Simen ting som noen ganger kan irritere ham. Som å la bilen stå på tomgang mens man er i butikken, eller henter i barnehagen… Da prikker det litt under huden hans. Vi har alle våre knapper å trykke på, dette er Simens.

Den nye PPT lederen er glad i å reise, få oppleve ting som gjerne er litt utenfor komfortsonen. Bryllupsreisen hans varte i 2,5 måneder, fra Buenos Aires i Argentina og helt opp til Cuba. Fra stammebesøk i Amasonas, til Machu Picchu i Peru og seiling rundt de Indonesiske øyer. Han liker å gjøre ting som ikke alle andre gjør, det er der minnene ligger. Hvem husker en hotellovernatting i Paris fremfor å sove sammen med en familie midt inni den feiteste jungelen i Sør Amerika?

Hvis Simen får en hel dag til egen disposisjon, da står han opp, spiser en lang og god frokost sammen med alle avisene sine. Han bruker tiden ordentlig, tar gjerne en lang løpetur langs kyststien, uten å tenke på at det er noen som venter på ham hjemme. Setter seg gjerne ned på et berg langs kyststien og funderer over livet mens han ser soloppgangen utover havet… sånne små rolige øyeblikk.

Intervjuer konkluderer med at Simen kler rollen som virksomhetsleder for PP-tjenesten. Måten han beskriver sitt eget forhold til barna sine, smitter helt sikkert over på alle i avdelingen hans og ikke minst på barna som har full fokus i livet hans, privat som på jobb.

Bamble kommune ønsker Simen lykke til i jobben, vi heier på deg!

Takk for praten.