3. gardekompani opptrådte under Shantyfestival

Langesund fikk besøk av 3. gardekompani under Shantyfestivalen.

GardenTekst: Garden

På lørdag satte vi oss på bussen med nesen vendt mot Langesund, hvor vi skulle gå en drilloppvisning i forbindelse med Shantyfestivalen som ble arrangert i helgen. Den første shantyfestivalen i Langesund ble arrangert i 1991, og etter dette har det vært arrangert en slik festival nesten hvert år. Festivalen er internasjonal, og tanken er at sjøens sanger skal sette sitt preg på Langesund den første helgen i juni hvert eneste år. De hedrer sjøfartstradisjonene og ivaretar en viktig del av kystkulturen. Og i år fikk vi være en del av programmet under festivalen.

I Langesund har de lagt asfalt over en stor plass, slik at vi fikk det underlaget vi ønsket. Dette setter vi stor pris på. Det er noe spesielt å gjøre slike oppdrag der publikum har gledet seg lenge til at vi skal komme. Allerede under oppmarsjen merket vi hvor mye folk det var ute i gatene. Rammen var satt, asfalten var upåklagelig og været var friskt. Under oppvarming var det viktig å få "feelingen" med våpenet da det regnet og dette gjør underlaget vesentlig glattere. Heldigvis er det ikke verre enn å ta noen ekstra håndgrep før drilloppvisningen.

Det tøffeste jeg vet om er å se soldater marsjere rakrygget og staut med hevet hake, som ikke bryr seg om hva som ligger på bakken. Appellen skal være like elegnat uansett om det er midt i en stor sølepytt. Etter drilloppvisningen var vi så heldige å få spise middag hos Langesund Mandssangforening. Der ble vi servert av bestemoren til en i kompaniet, noe som var ekstra hyggelig. Vi sang "Bred dina vida vinger" som takk for maten.

I tillegg til drilloppvisningen gjennomførte musikktropp en liten overraskelsesopptreden i forbindelse med et bryllup i Bamble kirke. Brudgommen er er stor gardefan og følger vår terminliste nøye. Han hadde fått med seg at vi skulle til Langesund og benyttet sjansen til å spørre om vi ville være med å gi bruden en ekstra overraskelse på den store dagen. Dette passet helgvis med dagsplanen vår. Da vi ankomn kirken stilte vi oss opp utenfor og sang "Brudemarsjen fra Lødingen" da brudeparet kom ut. Det var fantastisk å se de måpende ansiktene til både gjestene og bruden.

Sist oppdatert: 05. mars 2018