Send sikker digital post

Stadig strengere krav til vern av personopplysninger

Sikker digital postFor å møte stadig strengere krav til vern av bla personopplysninger har vi fra i dag startet sikker digital post til Bamble kommune. Det betyr at du som innbygger kan sende helseopplysninger, personopplysninger og sensitive personopplysninger til oss via en trygg forsendelseskanal. Det anbefales ikke å sende slik informasjon på epost.

Datatilsynet sier dette om personopplysninger og sensitive personopplysninger:

Hva er en personopplysning?
Hva er en personopplysning, og hva er sensitive personopplysninger?

Personopplysning er en opplysning eller vurdering som kan knyttes til deg som enkeltperson, slik som for eksempel navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse, bilnummer, bilder, fingeravtrykk, irismønster, hodeform (for ansiktsgjenkjenning) og fødselsnummer (både fødselsdato og personnummer).

Opplysninger om atferdsmønstre er også regnet som personopplysninger. Opplysninger om hva du handler, hvilke butikker du går i, hvilke tv-serier du ser på, hvor du beveger deg i løpet av en dag og hva du søker etter på nettet er alt sammen personopplysninger. En av de nyere utfordringene for personvernet  er at vi legger igjen så mange digitale spor. Disse opplysningene utnyttes ofte kommersielt uten at du har samtykket til det.

Sensitive personopplysninger er opplysninger om rasemessig eller etnisk bakgrunn, eller politisk, filosofisk eller religiøs oppfatning, at en person har vært mistenkt, siktet, tiltalt eller dømt for en straffbar handling, helseforhold, seksuelle forhold eller medlemskap i fagforeninger.