Dette er de nye reglene

Fra i dag endrer regjeringen rådet om avstand. Snart åpner de også opp for arrangementer på offentlige steder for inntil 50 personer.  

Endrer avstanden

Under torsdagens pressekonferanse fortalte helseminister Bent Høie at de nå har justert rådet om avstand fra to meter til én meters avstand.

Det skal nå være nok å holde minst én meters avstand. Denne endringen er gjeldende fra i dag. Rådet gjelder både inne og ute.

– Jeg vil understreke at når det kommer til smittespredning så defineres nærkontakt som nærmere enn to meter i 15 minutter. For å unngå å havne i karantene, altså om en har vært nær en som er smittet, bør en fortsatt holde to meters avstand, sier Høie.  

Åpner opp for arrangementer

Fra 7. mai åpner regjeringen opp for arrangementer på offentlig sted med opptil 50 personer, under visse forutsetninger.

– Det skal være minst én meters avstand mellom personer som ikke er fra samme husstand. Det kreves også en ansvarlig arrangør som har oversikt over hvem som er til stede. Det er viktig for rask smittesporing, om det skulle bli aktuelt, sier Høie.

Regjeringen vil også vurdere om de skal tillate arrangementer på inntil 200 personer.

– Hvis vi fortsetter å ha kontroll på smittespredningen fremover vil vi vurdere å tillate arrangementer for inntil 200 personer fra 15. juni, sier helseminister Bent Høie.

Tidligere ble alle arrangementer for over 500 personer forbudt frem til 1. september. Dette forbudet gjelder fortsatt.  

Ingen endring for idrett med fysisk kontakt

Det er foreløpig ingen endringer når det gjelder idrettskonkurranser hvor fysisk kontakt er nødvendig, opplyser kulturminister Abid Raja på pressekonferansen.  

- Klarer du å holde en meters avstand på idrettsbanen, er du velkommen til å starte opp. I kontaktsporter blir det vanskelig, sier kulturministeren.  

7. mai kan det komme en avklaring på hvorvidt det åpnes opp for idrettskonkurranser der det er fysisk kontakt.

Sist oppdatert: 18. oktober 2020