Disse to gjør jobben for at DU skal kunne nyte skjærgården

Øystein og Lars gjør en kjempejobb i å legge til rette for at alle skal få en flott tur til Bambles skjærgård.

Har du allerede opplevd Bambles skjærgård i sommer, eller er det noe du fortsatt har planer om?

I så fall må du vite at det er Øystein Thorkaas og Lars Gunnar Kittilsen i Skjærgårdstjenesten som sørger for drift, vedlikehold og oppsyn av skjærgårdsparken.

-Vi får mange positive tilbakemeldinger, sier Øystein.

På bildet: (Fra venstre) Lars Gunnar Kittilsen og Øystein Thorkaas 

Bygger brygger og sveiser griller

Øystein og Lars har bygget 4 nye store ilandstigningsbrygger i tillegg til mindre brygger. De har sveiset griller for å få disse til å vare, satt opp badetrapper, stupebrett og ryddet strender for tare slik at disse er klare til bruk.

De har satt ut søppeldunker på rundt 25 plasser som de tømmer på sine runder, og de sørger for at 28 friluftstoaletter er vedlikeholdt og klare til bruk for de besøkende.

 

Bilder fra Kråka

Stortrives i jobben

Øystein har jobbet i Skjærgårdstjenesten siden 2009, og vært fulltidsansatt 8 måneder i året fra 2016.

-Jeg stortrives med jobben. Jeg får jobbe selvstendig og får brukt fantasien til å bygge ulike ting. Det er veldig motiverende. Jeg stortrives med å jobbe fysisk og å være ute, sier han.

Parken utgjør totalt ca. 3000 dekar, hvorav ca. 1700 dekar omfattes av avtaler med private grunneiere. Disse arealene ligger hovedsakelig på øyene i Skjærgården så disse to har nok å gjøre.

 

Flotte plasser

-Målet er at vi rigger det til slik at folk skal kunne bruke øyene. Bryggene blir jo brukt mer og mer etter som folk blir klar over at de er der. Den nyeste bryggen ved Kjøya har blitt en rekordsplass som blir brukt veldig mye.

Bilde: Kjøya

Forsøpling – heldigvis et unntak

Da ordfører Hallgeir Kjeldal og varaordfører Torstein Dahl ble med på tur med Skjærgårdstjenesten i juni, ble de også med på å rydde flere steder og gjøre disse klart for besøkende.

 

Bildet: Ikke alle er flinke til å rydde etter sitt besøk.

Av alle stedene som ble besøkt var det kun ett sted som hadde blitt tilgriset av tidligere besøkende. Det er heldigvis et sjeldent unntak, ifølge Øystein.

-I løpet av en sesong så er det veldig sjeldent at jeg å bøye meg ned for å plukke søppel som folk har sluppet ned på bakken. Jeg må stort sett rydde opp det som kommer fra havet.

-Mitt inntrykk er at hvis områdene ser fine ut fra før så ligger det langt inne å kaste fra seg søppel, sier han. 

 

Bildet: Varaordfører Torstein Dahl, Lars Gunnar Kittilsen, Øystein Thorkaas og ordfører Hallgeir Kjeldal

 

God tur!

Så skal du ta en tur til skjærgården, nyt turen, ta en ekstra titt på det arbeidet som er lagt på stedet du besøker, og forlat det slik du selv ønsker å finne det.

Fortsatt god sommer! :)

Sist oppdatert: 18. oktober 2020