Langesund blir filmsett i ny spillefilm

...og filmselskapet er på jakt etter unge skuespillertalenter fra området.

 

GLEDER SEG: Fra venstre: Hotelldriver Lars Rise, produsent Cornelia Boysen, regissør Thale Persen,
varaordfører Torstein Dahl, forfatter Jørn Lier Horst, næringssjef Hege Timm Bjørnerud, banksjef Jon Guste Pedersen,
ordfører Hallgeir Kjeldal, produsent Pias Semb.

Foto: Magdalena Mianowicz

 

Sjarm og sjel

Når det lages film av Jørn Lier Horst sin barnebok-serie CLUE, skal alt filmes i Langesund. Forfatteren Horst som selv er oppvokst på Rugtvedt i Bamble, skal ha hatt Langesund i tankene da han skrev bøkene.

-Jeg ble veldig glad for å høre at bøkene skal filmes her. Jeg har hatt dette området i tankene da jeg skrev bøkene. Dette stedet har sjarm og sjel, og det er viktig å få dette med i filmen, sier Jørn Lier Horst.

 

Filmes ulike steder i Langesund

Mye av filmingen skal foregå på Langesund Bad som har mange likheter med Perlen pensjonat som beskrives i bøkene. Hotelldriver Lars Rise er strålende fornøyd med at det blir filminnspilling til høsten.

-Det er jo helt fantastisk. Dette er den største markedsføringen av Langesund Bad i hotellets 122 år gamle historie, sier Rise.

Deler av historien omfatter også Tangen Fort og Langøytangen Fyr. Det vil dermed bli filmet flere steder i Langesund.

-Vi er kjempeglade. Vi har utviklet prosjektet en stund og har sett på hvordan vi kan få det til og hvor kan vi få det til. Det at vi nå har tatt en produksjonsbeslutning, og at vi skal gjøre det her, det er vi bare sykt glad for rett og slett, sier produsent Cornelia Boysen i Maipo Film.

 

Unikt å filme i ekte omgivelser

Det uvanlige er at hele filmen skal filmes i ekte omgivelser i Langesund.

-Det som er spesielt her er at man skal gjøre hele filmen her i Bamble kommune, og på Langesund Bad. Det er veldig uvanlig egentlig, for veldig ofte så må man filme det som er utenfor et annet sted eller bygge interiør i studio. Mens her er alt på ekte for det er Langesund Bad som er modellen for Perlen pensjonat i bøkene. Alt som står i bøkene finnes jo her, så det tror jeg blir kjempefint, sier regissør Thale Persen.

-Vi gleder oss til september, og det er faktisk helt unikt å finne alt på ett sted, det er vi ikke bortskjemt med i filmbransjen, så det er kjempegøy, legger Boysen til.

 

Søker skuespillertalenter

Filminnspillingen vil begynne i september, og mye er allerede på plass.

-Vi har et manus, et kjent univers, og en lokasjon, altså et sted å filme. Det eneste vi mangler er skuespillere, sier produsent Pias Semb.

Filmselskapet søker nå etter unge skuespillertalenter fra hele landet til hovedroller i Maltesergåten. De oppfordrer nå de unge fra lokalområdet til å søke.

De ser etter unge gutter og jenter i alderen 12-14 år som kan gå inn i rollen. De må kunne være tilgjengelig for filming i deler av september/oktober 2020. Det er ikke nødvendig med tidligere skuespillererfaring.

Kan dette være noe for DEG, så send en mail med oppdaterte bilder, alder, telefonnummer til foresatt, og en kort videopresentasjon.

Send dette til maltesergaten@camillacastingogninaknagcasting.no

 

Det er filmselskapet Maipo Film som skal stå for produksjonen av filmen. Filmselskapet har tidligere produsert Elling, Flåklypa-filmene, Sonja (Hennie) og Askeladden, for å nevne noen.

 

 

 

Sist oppdatert: 18. oktober 2020