Ny rektor ønsker velkommen

Det er en glede for meg som nytilsatt rektor å kunne ønske velkommen til et nytt skoleår ved Langesund barneskole. For meg er det en ny og spennende situasjon å skulle lede en barneskole med tilhørende SFO.

For meg er barneskolen en viktig arena hvor grunnlaget til barn legges for et lykkelig liv. Skolen har en overordnet visjon som pålegger oss å «åpne dører for verden og fremtiden. For meg er dette en stor og viktig samfunnsoppgave. I dette legger jeg å ruste elevene for et videre liv både i forhold kunnskap, men også hvordan anvende kunnskapen slik at man kan møte og forstå den komplekse verden der ute. For en viktig og spennende oppgave vi har!


Skoleåret 2019-20 og skoleåret som ligger framfor oss vil gå inn i historiebøkene, jeg tenker da på situasjonen rundt Corona. 12.mars 2020 vi alltid være en dato jeg kommer til å huske. Vi stengte alle landets skoler fysisk og la om undervisningspraksisen vår bokstavelig talt over natta.

Fortsatt står vi i en situasjon hvor vi må gjøre en rekke smittevernstiltak som begrenser driften vår på skolen. Vi ønsker absolutt ikke tilbake til situasjonen med stengte skoler, men vi skal ta med oss all den kunnskapen dette har gitt oss og sammen gi elevene ved Langesund barneskole den beste skolehverdagen de kan få og som de fortjener.


Til høsten står Bamble ungdomsskole klar til å tas i bruk. De elevene som går i 7. trinn hos oss i år vil begynne der ved oppstart i august, dersom alt går etter planen. Alt er i rute foreløpig. Jeg er helt sikker på at dette kommer til å bli et løft for Bamble kommune. Nye flotte lokaler med en etterlengtet svømmehall.

Samtidig skal vi ikke glemme ansattes betydning. Det er ikke gitt at skoledagene blir gode bare fordi lokalene er fine. Menneskene som jobber der er av avgjørende betydning. Derfor jobbes det også mye om dagen med andre ting enn bare selve bygget. En ny kultur skal bygges felles for alle ungdomsskoleelever i Bamble og det arbeidet er godt i gang.


Lykke til med nytt skoleår alle sammen!

 

 

Hilsen Kenneth B Johnsen, rektor Langesund barneskole.

 

Virksomhetsplan Langesund barneskole 2020-21

Organisering av skoledagen ved Langesund barneskole 2020-21

Sist oppdatert: 18. oktober 2020