Nye tiltak for private og offentlige arrangement

Disse nasjonale tiltakene trer i kraft ved midnatt, natt til onsdag 28. oktober.

Lurer du på hvor mange du kan ha på besøk hjemme hos deg, og hvor mange du ellers kan treffe i sosiale sammenkomster? Her får du svaret.

På gårsdagens pressekonferanse kom regjeringen med nye nasjonale tiltak for å hindre en oppblomstring av koronasituasjonen i landet.

Her er regjeringens anbefalinger:

· Du bør ikke ha mer enn 5 gjester i private hjem, hager eller hytter. Disse 5 kommer i tillegg til husstandsmedlemmer. Er alle gjestene fra samme husstand, kan dere være flere. Det innebærer at to familier kan møtes selv om de har mange barn.

· Begrensningen om 5 gjester, gjelder ikke for barnehage- eller barneskolekohorter. Barn og unge som er i samme kohort i barnehagen eller på barneskolen kan være flere sammen.

·Regjeringen anbefaler at alle er sammen med færre personer i sosiale sammenhenger, i kortere tid og ikke med for mange forskjellige personer i løpet av en uke.

· Private sammenkomster på offentlig sted eller i leide eller lånte lokaler skal ha en grense på maksimalt 50 deltakere.

·Dagens adgang til å ha 600 personer til stede på utendørs arrangement gjelder nå kun arrangement hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.

· Øvrige offentlige arrangement har en øvre grense på 200 som tidligere.

Sist oppdatert: 27. oktober 2020