Sommerhilsen fra ordførerne i Grenland

Ordførerne i Grenland har skrevet en hilsen til innbyggerne med en liten oppfordring før mange nå går ut i ferie.

Sommer, sol og late dager, det er noe vi alle ønsker oss, kanskje spesielt i år.  For i år blir ferien litt annerledes for mange av oss. Grunnet pandemien vil det være mange flere som vil bruke ferien til å utforske vårt eget land.  Det er gode nyheter for turist og reiselivsnæringen som har vært hardt presset av koronaen. det er gode nyheter for kommunene våre J

Men, for at denne ferien skal bli så bra som mulig vil vi gi dere noen gode som vi håper dere kan ta med dere nå ved inngangen til ferien.

Serveringsstedene er åpne og ønsker gjestene velkommen.  Det samme gjør campingplasser, butikkeiere, bensinstasjoner og andre drivere av steder folk møtes.  Disse driverne gjør det de kan for at du og jeg skal føle oss trygge. De vasker, desinfiserer og setter opp markeringer og står på  for å sikre at smittevernreglene overholdes.  Men, det påhviler også deg og meg et ansvar for å overholde reglene.  Hvis ikke vi  selv tar ansvar, hjelper det lite hva næringen selv gjør.  Ingen ønsker seg tilbake til strengere tiltak, nedstenging og karanteneregler.  Derfor må vi overholde de enkle reglene myndighetene har satt, spesielt nå i sommermånedene.  Det er lett å slappe av, tenke at nå er pandemien over, dessverre er den ikke det!

Vi ordførerne i Grenland oppfordrer alle om å følge de grunnleggende reglene:  Host i armhulen, vask deg ofte og grundig på hendene, hold minst en meters avstand og hold deg hjemme og kontakt fastlegen din dersom du har symptomer på sykdom. 

Følger vi disse enkle reglene, også nå i sommer vil dette bli en fantastisk sommer og vi vil huske den som sommeren hvor vi greide å holde smitten i sjakk!

 

God sommer alle sammen, hilsen ordførerne i Grenland! 

 

 

 

Sist oppdatert: 18. oktober 2020