Kunstnerstipend til Gry Grindbakken

Bamble kommune gratulerer filigransølvsmedmester Gry Grindbakken! I går ble hun tildelt ett års arbeidsstipend fra Kulturrådet.

- Jeg er veldig glad og takknemlig, sier kunstneren, som er en av få med mesterbrev i filigransfaget her til lands. Hun har både verksted og utsalg i Galleri Grindbakken på gamle Stathelle.  

I tillegg til å se på det som en anerkjennelse av arbeidet hun gjør, legger ikke Gry skjul på at beløpet på 276 000 kroner, kommer godt med i en utfordrende tid. For selv om produksjonen av håndlaget bunadssølv går jevnt og trutt, har koronapandemien holdt dørene til galleriet tidvis stengt. I tillegg har mange prosjekter blitt satt på vent.    

- Å motta dette stipendet er en veldig hyggelig klapp på skuldra, som også gir meg muligheten til å fortsette og utvikle arbeidet mitt, sier hun.   

Gry avslører samtidig at hennes neste prosjekt tar for seg tradisjonelt filigransarbeid i kombinasjon med emalje, som hun jobber med å tilføre moderne og spennende uttrykk.    

- Setter Bamble på kartet  

Ordfører Hallgeir Kjeldal besøkte i dag verkstedet i Galleri Grindbakken. Med påskegule blomster, gratulerte han Gry med stipendet. Han takket også for arbeidet hun gjør, både som filigransølvsmedmester og som initiativtaker til å skape et miljø rundt galleriet sitt.  

- Det er kjempemoro for kommunen at vi har en anerkjent kunstner på dette området. Arbeidene er utrolig flotte og bidrar virkelig til å sette Bamble på kartet, sa ordføreren.  

I tillegg til egne prosjekter i verkstedet, står Gry i bresjen for en stor utstilling som tar for seg arbeidene til den kunstneriske Walle-familien i Bamble. Et bemerkelsesverdig stykke kulturhistorie, som strekker seg over flere generasjoner, skal etter planen være mulig å beskue i nederste del av Grindbakkenbygget på Stathelle etter sommeren.

 

Til venstre: Korona-vennlig gratulasjon fra ordfører
Til høyre: Gry i verkstedet sitt

Foto: Camilla Lindgren-Aspaas

Sist oppdatert: 21. september 2021