Velkommen til en musikalsk aften!

Sist oppdatert: 21. september 2021

Den storslåtte kultursalen på nye Bamble ungdomsskole innvies i kveld, og du er velkommen til å delta. Se hvordan du melder deg på her.

En av Norges flotteste ungdomsskoler skal ha sin åpningskonsert i dag, onsdag 18.august klokken 17.30-19.00.

Fordi noen av våre gjester har meldt avbud, gir vi muligheten videre til flere av innbyggerne våre. Billettene er gratis og det er førstemann til mølla. Meld deg på her

Kvelden starter med en kort velkomsttale av ordføreren og påfølgende presentasjoner fra de som har bygget skolen: arkitekt, entreprenør, leverandør av lyd, lys og sceneteknikk og leverandør av elektroakustisk klanganlegg.

Musikalsk fokus  

Det blir spesielt fokus på byggets fantastiske sceniske og musiske fasiliteter, blant annet: 
- Heve senkeport som er ekstra lydisolert (det er bare én til av disse i Norge og den er i Grieghallen i Bergen).
- Elektroakustisk anlegg (som blant annet er installert i Joan Sutherlandsalen i Sydney Opera House!) Dere skal få en demonstrasjon av hvordan dette virker – og «dere tror det ikke før dere hører det».
- Flott Bósendorferflygel (verdi over 1 mill. kr.) gitt i gave av Skagerrak sparebank. 

Musiske innslag leveres av Bamble kulturskoles pianolærer Eva Stadven Nilsen. Gudrun og Rune Klakegg spiller en halvtimes konsert til slutt. De to var med til Oslo og prøvespilte flygeler fra ulike leverandører, bl.a. et stort Steinwayflygel. De skal fortelle litt om hvorfor valget falt på det flygelet som står hos oss i dag.  

Velkommen til en kveld med mange interessante betraktninger og flott musikk!