Clarks Minde - Frivillighetens hus

Sist oppdatert: 15. desember 2022

Lørdag 10. september inviterer Clarks Minde venner til feiring av VÅR DAG i Frivillighetens år. Åtte engasjerte lag og foreninger holder liv i det historiske bygget.

-Alle er hjertelig velkommen! Vi setter opp telt i hagen og byr på mat og kaker, forteller Ana Lopez Taylor. Hun er leder i Bamble og omegn internasjonale forening (BOIF) og en av pådriverne i kollektivet av frivillige.

Siden 2016 har det tidligere eldresenteret i Langesund vært tilholdssted for en rekke lag og foreninger. Sammen har de skapt en sosial møteplass med et bredt aktivitetstilbud. I dag er det Langesund sanitetsforening, Mental helse Bamble, Bamble og omegn internasjonale forening (BOIF), Styrbord Halser, Bamble historielag, Langesund vel, Langesund Bridgeklubb og Langesund pensjonistforening som benytter huset til ulike formål.

Hver uke fylles det ærverdige bygget med alt fra kaffekoking, kortspill og korsang, til norsktrening, trimtimer og ulike håndarbeidsaktiviteter. For å nevne noe.

Hans Ødegård sitter i husstyret og er leder for Langesund vel. Han anslår at godt over tusen medlemmer fordelt på de ulike foreningene benytter seg av byggets fasiliteter i varierende grad.

Samhold og samarbeid

Selv om foreningene sysler med forskjellige ting, drar de likevel stor nytte av hverandre. Under samme tak er veien kort til utveksling av både kunnskap og praktisk bistand. Medlemmene samarbeider om arrangementer og deltar på felles markeringer.

Det sosiale aspektet er en viktig del av drivkraften for ildsjelene som kaller seg Clarks Minde venner. I tillegg kommer gleden i å gjøre noe for andre. Uten den formidable innsatsen frivillige nedlegger hver eneste dag, ville mange mennesker manglet tilbud som har stor betydning for livskvaliteten deres.

-Vi kan vel si at frivilligheten er limet i samfunnet vårt, påpeker Bjørn O. Bjørnsen. Han er leder i Langesund pensjonistforening, som etter pandemien har hatt særlig fokus på å skape sosiale møteplasser for eldre.

Feirer frivilligheten

Det er Bamble kommune som eier Clarks Minde, og Hans Ødegård forteller at de har fått en meget gunstig avtale om bruken av huset.

-Vi drifter og koordinerer aktivitetene her, mens kommunen utfører vedlikehold og dekker kostnader knyttet til bygningen. Det er en viktig anerkjennelse av frivillighetens betydning i Bamble, og viser at kommunen satser på mangfoldige møteplasser.

Denne helgen åpner Clarks Minde venner hagen og dørene i Skougaards gate for alle som vil være med å feire frivilligheten, og samtidig få et innblikk i aktivitetene der. Det skjer med bevertning, sang og musikk, lørdag 10. september, klokken 12.00-15.00.

-Vi vil at folk skal vite at dette er et åpent og levende hus som folk er velkommen til å bruke. Vel møtt! avslutter Hans.

Vil du vite mer?

Foreningene på Clarksenteret ønsker alle nye medlemmer velkommen. Les mer om dem i Bamble kommunes foreningsregister, eller sjekk ut Facebook-siden til Clarks Minde venner

Les mer om VÅR DAG i Frivillighetens år her

 

Tekst og foto: Camilla Lindgren-Aspaas