LB Tur Telemark AS er Miljøfyrtårn

Sist oppdatert: 15. desember 2022

Ordfører Hallgeir Kjeldal gratulerte det lokale turbusselskapet LB Tur Telemark AS på Grasmyr med Miljøfyrtårn-sertifiseringen i dag.

Fornøyd med sertifiseringen

Mandag formiddag overrakte ordfører Hallgeir Kjeldal prisen til daglig leder i LB Tur Telemark AS, Lars Brekka.

-Vi er veldig fornøyd med å ha fått Miljøfyrtårn-sertifiseringen, sier Brekka.

Miljøfyrtårn-tittelen er bevis på at LB Tur oppfyller strenge krav til arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk.

Har kommet langt

I over ett år har daglig leder jobbet for å få sertifiseringen, og selv om sertifiseringen nå er i boks så er det et kontinuerlig arbeid og oppfølging som venter firmaet.

-Det er mye som må følges opp over tid, men det er veldig flott at vi har kommet så langt som det vi har gjort nå, sier Brekka.

Det er kanskje lett å tenke at busstransport ikke er så miljøvennlig i utgangspunktet. Men styreleder i LB Tur Telemark AS, Jostein Gjærum, viser til at det er gjort flere undersøkelser som viser at buss er mer miljøvennlig – selv i forhold til tog.

MILJØFYRTÅRN-SERTIFISERING: Mandag formiddag overrakte ordfører Hallgeir Kjeldal prisen til daglig leder i LB Tur Telemark AS, Lars Brekka.

Flere blir miljøbevisste

Ordfører Hallgeir Kjeldal er veldig fornøyd med at stadig flere Bamble-bedrifter velger å jobbe systematisk mot det grønne skiftet.

-LB Tur kan nå dokumentere at de følger miljøstandard. Det er viktig og det er derfor vi gjerne vil promotere alle de firmaer som ønsker å bli sertifisert, sier han.

-Det er flere og flere små og mellomstore bedrifter i Bamble som blir det, og det setter vi stor pris på for det betyr at bedriftene i Bamble ser gevinsten i å dokumentere. Ikke bare å si det, men altså å dokumentere at de har en høy miljøstandard, sier Kjeldal.

Flere får Miljøfyrtårn-sertifisering

Flere av butikkene på Brotorvet har bærekraft i fokus. Både Jernia, Power, Meny, Vinmonopolet, Princess og Interoptik Andresen er blant butikkene på Brotorvet som enten er Miljøfyrtårn- eller ISO 14001-sertifisert.

Også undervannsentreprenøren i Langesund Lundsett & Walle, Byggtorget Rugvtedt, Bamble rådhus og Halen gård har Miljøsertifisering, for å nevne noen.

Mer om Miljøfyrtårn-sertifiseringen kan du lese her.

Foto: Magdalena Mianowicz