Splitter nytt bruktmottak

Sist oppdatert: 15. desember 2022

Førstkommende tirsdag kl. 12.00 kan endelig Kari Mette og hennes gode hjelpere ønske velkommen til det nye mottaket for ting og tang på Eik gjenvinningsstasjon.

Ordningen har vært dypt savnet og etterspurt flere ganger siden det såkalte "bytteteltet" ble avviklet. Nå gjenoppstår tilbudet i ny drakt - og med et litt annet konsept. 

- Vi har en helt ny og betjent hall hvor vi tar i mot pent brukte ting som folk ikke har bruk for lenger, forteller Kari Mette Ringdal Helle. Hun er en av de ansvarlige for prosjektet, som foreløpig driftes fram til sommeren.

- Det blir ikke mulig å hente ting, slik som den gamle ordningen åpnet for. Det vi får inn skal blant annet gå til personer i Bamble som vi vet trenger det, og til møblering av kommunale boliger. Noen ting kan også havne i gjenbruksbutikken Secundus på Stathelle, som er samarbeidspartner i dette prosjektet, sier hun. 

Språk- og arbeidstrening

Gjenbruksmottaket på Eik skal også brukes til språk- og arbeidstrening. Hittil har medarbeiderne bidratt med å klargjøre hallen, som også rommer en egen stasjon for finpussing av møbler og annet som kommer inn. 

- Vi ber først og fremst om at folk leverer fra seg pent brukte ting, men det er ikke noe i veien for at vi kan gjøre mindre reparasjoner dersom sakene ellers er fine og funksjonelle, sier Kari Mette. 

Åpningstider

Gjenbrukshallen er tilgjengelig i gjenvinningsstasjonens åpningstider:

Tirsdag: 07.00-19.00 (fra klokka 12.00 på åpningsdagen)
Torsdag: 07.00-19.00

På bildet: Kahled og Kemal foran pallereolene de har montert i gjenbrukshallen.

Bildet øverst på siden: Tesfay og Kari Mette står klare i bruktmottaket fra kl. 12.00 tirsdag 8. mars.