Suksess for HFU på BUS

Sist oppdatert: 15. desember 2022

Etter at Helsestasjon for ungdom (HFU) flyttet inn på Bamble ungdomsskole (BUS) i fjor høst, har antallet konsultasjoner tredoblet seg.

-Det er kjempebra! Vi vet at det er stort behov for tjenestene våre, så vi er veldig glade for at flere oppdager og bruker oss, sier helsesykepleierne Cecilie Hedlund og Kari Gundersen.

De peker på utvidete åpningstider og nærhet til målgruppa som viktigste suksessfaktorer. Med moderne lokaler på den nye skolen og gratis drop-in to dager i uka, er det enkelt for ungdommene å stikke innom.

- Noen kommer alene, andre i følge med foresatte. Det skjer også at små elevgrupper fra ungdomsskolen eller videregående oppsøker oss i fellesskap. Henvendelsene handler oftest om råd og veiledning i forbindelse med prevensjon, men vi opplever også at flere ønsker å snakke om psykisk helse, sier Cecilie.

- Vi holdt åpent nesten hele sommerferien og erfarte da at flere oppsøkte oss for å prate om hvordan de har det.

Bred kompetanse

På HFU har de egen samtaleterapeut som er til stede én dag i uka. I tillegg treffer ungdommene både lege, fysioterapeut og jordmor, i tillegg til helsesykepleiere. Til sammen utgjør det et sterkt lag som stiller sine tjenester til disposisjon for de mellom 13 og 23 år.

- Det er viktig å si at vi er her for alle i denne målgruppen, også de som ikke går på skole på Grasmyr, understreker Kari.

- Og vi tar gjerne imot flere gutter, legger Cecilie til.

- Det er gratis og helt ufarlig å oppsøke oss for en uformell prat, råd og veiledning eller testing for seksuelt overførbare infeksjoner, lover hun.

Helsestasjon for ungdom har drop-in på Bamble ungdomsskole hver tirsdag (14.00-17.00) og torsdag (13.30-16.30). Du kan også avtale tid på telefon: 47 67 47 31

Følg HFU på Facebook og Instagram

 

På bildet: Deler av teamet, representert ved Halvor (lege), Anette (helsesykepleier) og Ida (samtaleterapeut) - foto: Cecilie Hedlund

Bilde øverst: Helsesykepleiere Kari og Cecilie  - foto: CLA