Den eneste i sitt slag i Bamble

Sist oppdatert: 21. desember 2022

Bli med ordfører og varaordfører på bedriftsbesøk til Bamble Skogsdrift AS, og ikke minst, se deres nye og imponerende maskinpark.

(Bildet øverst) SPENNENDE BEDRIFTSBESØK: Ordfører Hallgeir Kjeldal og varaordfører Torstein Dahl var på et spennende besøk hos Bamble Skogsdrift i forrige uke.

Store maskiner

-Dette her har vært et fantastisk bedriftsbesøk her ute i Bambleskauen, sier ordføreren fornøyd.

Fredag var nemlig ordfører Hallgeir Kjeldal sammen med varaordfører Torstein Dahl på bedriftsbesøk til et firma litt utenom det vanlige. Bamble skogsdrift kunne nok sikkert vært med i NRK-serien «store maskiner» med sine gigantiske skogsmaskiner.

Lite, men stort

Dette er det eneste firmaet som driver med skogsdrift i Bamble, og selv om selve bedriften kun har daglig leder og tre fast ansatte, så satser de likevel stort. Daglig leder Per Øyvind Stokke, har med seg Benjamin Johansen, Kim Roger Sandvik Pedersen og sønnen Halvor Stokke på laget.

I løpet av året har de skiftet ut to av i alt fire skogsmaskiner, og selv om de holder til i Bamble så jobber de også i mange av nabokommunene.

-De satser stort på å drive ut tømmer i skauene i Bamble, men de har investert så mye i nye maskiner at de har Drangedal, Kragerø, Porsgrunn, Skien, Siljan som sin arbeidsplass. De er unge mennesker med pågangsmot som satser, sier ordføreren.

Gjorde inntrykk

Og fredagens bedriftsbesøk gjorde virkelig inntrykk.

-Vi fikk et innblikk i hva skogsdrift egentlig er i dag, og det er jo industri. Her er det trøkk, sier ordføreren.

-Jeg ønsker dere alle en riktig god jul og takk for en fantastisk dag i skauen, avslutter ordføreren.

Foto: Torstein Dahl

Se flere bilder fra besøket