- Vi må aldri glemme

Sist oppdatert: 30. juni 2023

8. mai er frigjørings- og veterandagen. Det markeres flere steder i Bamble og resten av Grenland. Se bilder i saken.

Ordfører Hallgeir Kjeldal la ned blomster både ved Bamble kirke, i Minneparken på Stathelle og etter seremonien i Langesund. Veteranene var invitert til mottakelse med brunsj på Halen gård, før arrangementene fortsatte andre steder i Grenland.

- 8. mai vil alltid stå som en viktig merkedag. Det var denne dagen som markerte slutten på fem år med ufred og mørke i landet vårt. Det er også dagen vi skal hedre og vise takknemlighet til alle som har bidratt i fredsbevarende oppdrag rundt i verden, sa ordføreren under minneseremonien i Langesund.

- I året som har gått, har vi vært vitne til en blodig krig i vårt nærområde. Hvem skulle tro at det kunne skje? Krigen i Ukraina minner oss mer enn noen gang på hvordan fred og frihet er noe vi må stå opp for hver eneste dag. Vi stiller oss solidariske med folket i Ukraina og deres kamp for fred og frihet.

- Vår markering er også en takk til de som har sørget for – og som sørger for – at vi kan leve slik vi gjør: uten de store bekymringene i et fritt og demokratisk land. Dette må vi aldri ta for gitt. Vi må aldri glemme, avsluttet ordføreren.

Se hele programmet for 8. mai i Grenland her