Seniorliv

Hva er seniorliv?

Seniorliv er et forebyggende og helsefremmende tilbud for seniorer i Bamble kommune. Vi ønsker å inspirerere til et aktivt liv og bidra til at du har god helse og en bra hverdag. Gjennom foredrag om aktuelle temaer, lett tilgjengelig informasjon og mulighet for individuell veiledning, ønsker Seniorliv å gjøre deg i stand til å ta gode valg for eget liv og helse. Seniorliv vil skape en bevissthet rundt hva du ønsker å fylle tiden din med, og hvordan det kan være lurt å legge en plan for å få en best mulig pensjonisttilværelse.

Kontakt oss

Har du spørsmål eller innspill kan du sende en e-post til seniorliv@bamble.kommune.no

Du kan også ringe folkehelsekoordinator Mette Savio Halvorsen (91365035) eller fysioterapeuter Amalie Håland og Marte Østby Fegstad (90627191) på hverdager. Hvis ikke vi kan ta telefonen, ringer vi tilbake. Legg igjen en beskjed. 

Magasinet Seniorliv 2024

I januar fikk alle i Bamble magasinet vårt gratis i postkassa. I tillegg til inspirasjon og tips til en god hverdag, gir bladet en oversikt over lokale møteplasser, aktivitetstilbud og nyttig kontaktinformasjon. 

Her kan du lese magasinet digitalt eller laste ned og skrive ut pdf-versjonen.

Magasinet er designet av Bjørka kreativt verksted / Foto: Shutterstock

Min hverdag - Frisklivssentralen

Ønsker du å være mer sosial? 
Trenger du hjelp til å begynne med fysisk aktivitet?
Har du en interesse du vil komme i gang med?
Ønsker du tips i forhold til tilrettelegging av bolig?
Vil du lære mer om søvn, trening og/eller kosthold?

Da kan du ta kontakt for en individuell samtale med fokus på hvilke grep du kan gjøre for å få en bedre pensjonisttid. En slik samtale vil finne sted på Frisklivssentralen eller hjemme hos deg. Vi tilbyr også undervisning i søvn eller trening & kosthold.

Ta kontakt på telefon: 90 62 71 91

Treffpunkt - nytt tilbud

Den første onsdagen i måneden kl. 13.00, med unntak av mai, arrangerer vi treffpunkt med ulike temaer på Bamble bibliotek og litteraturhus. Her er det ingen påmelding, bare møt opp! Enkel servering.

Inspirasjonsforum

Dette er større arrangementer på Bamble bibliotek og litteraturhus som vi håper vil inspirere deg! Arrangementene er gratis, men du må reservere plass på tikkio.com eller på telefon til Bamble bibliotek og litteraturhus, tlf. 35 96 56 50. Påmelding åpner en måned før arrangementet. Velkommen!

"Sterk hjerne med aktiv kropp"

TORSDAG 07.03 KL. 19.00

Med Ole Petter Hjelle, lege, hjerneforsker og forfatter. Han gir oss et spennende foredrag om betydningen av fysisk aktivitet for hjernen, og hvordan vi kan dra nytte av denne kunnskapen. Forskning viser nemlig at fysisk aktivitet i tillegg til å gi oss et lengre og bedre liv, gjør oss mer kreative, bedrer stressmestring og hukommelse samt reduserer risikoen for depresjon og demens.


"Hverdagsgledens 5"

TORSDAG 24.10 KL. 19.00

Med Hege H. Bakke og Werner Fredriksen, seniorrådgivere i Rådet for psykisk helse.

* Vær oppmerksom
* Vær aktiv
* Fortsett å lære
* Knytt bånd
* Gi

Sist oppdatert: 11. januar 2024