Gjestehavner

Båtliv

Bamble kommune er et suverent utgangspunkt for turer med småbåt. Mange av uthavnene som vi regner som "våre" ligger riktignok i Porsgrunn kommune, men de ligger nærmere oss enn Porsgrunn by. For å komme til de mange perlene i Bamble kommune må du over den beryktede Rognsfjorden. Her ligger de som perler på en snor; Aabyfjorden, Prisgrunnbukta, Melbyfjorden, Trosbyfjorden, Klokkersundet, Vågøyfjorden, Eksefjorden, Valle og Fossingfjorden. Velkommen!

Kommunale gjestehavner 

Langesund

  • Kongshavn
  • Damskipsbrygga
  • Langøya

Den luneste og triveligste havnen er i Kongshavn. Gjestehavnene ved Damskipskipsbrygga har bedre plass og dybder (3-6 meter), men her ligger man noe mer utsatt til for bølger fra båttrafikken utenfor. På Langøya rett over sundet er det anlagt en småbåthavn der man ligger noe roligere.

Dusj, vaskemaskin og toaletter ligger i servicebygget i Kongshavn.

Stathelle 

Mindre båter kan fortøye på vestsiden av piren i den kommunale gjestehavnen. Det er lite plass her, og det blir derfor fort fullt. Større båter bør legge seg på nordenden av piren. Vær oppmerksom på at havnen er åpen for vind fra nord, og for strømmen som periodevis kan være rimelig stri. Du kan også legge deg på utsiden av molo-bryggen til småbåthavnen rett sør for Stathelle Marina. 

Det skal være ro kl. 23.00. Musikk fra båten, uansett tid, skal ikke være så høy at den sjenerer omgivelsene.

Havneavgift

For alle kommunale gjestehavner betales avgift i perioden 1. april til 30. august. Maks liggetid er tre døgn.

Havneavgift betales med appen GOMARINA eller på automat.

Sist oppdatert: 01. juli 2024