UKM Ung Kultur Møtes

UKM Bamble arrangeres i februar hvert år og er en mønstring for all ungdom fra 8. klasse til ut videregående skole. UKM sto tidligere for Ungdommens Kulturmønstring.

UKM – Bamble

Ung Kultur Møtes

UKM gir deg muligheten til å vise andre hva du driver med, enten det er musikk, sang, dans, teater, film, sjonglering, keramikk, billedkunst eller andre ting, det er bare fantasien som setter grenser. Arrangementet finner sted på Bamble Ungdomsskole, og er åpent for publikum.

Fylkes- og landsmønstring

Deltakelse på lokalmønstringa gir mulighet til å komme videre til fylkesmønstring for Telemark. Det utnevnes hvert år en jury, bestående av to voksne og to ungdommer, som plukker ut de innslagene som skal sendes videre til fylkesmønstringa i forhold til de retningslinjene som gies derfra. Ansvarlig for fylkesmønstring i Telemark er Telemark Fylkeskommune. Det arrangeres også årlig en landsmønstring på nasjonalt nivå, med innsendte bidrag fra fylkesmønstringene. 

Markedsføringen skjer hovedsaklig til elevene gjennom skolene og ungdomsklubbene. De gis en frist for påmelding som varierer noe fra år til år. Enhet for kultur holder deretter kontakt med påmeldte fram til mønstringen i forhold til program, lydprøver, pressemeldinger etc. Virksomhet kultur tilrettelegger for enkelt lyd og lysutstyr til framføringen, og kan være behjelpelige med enkelte andre hjelpemidler etter avtale. 

Arrangementet skal være en arena for unge utøvere til å møte et publikum og andre med samme interesse uten krav om noen oppnådd kvalitetsstandard. Arrangementet er ingen konkurranse, det er mangfold, kreativitet og et helhetsinntrykk av innslagene som premieres.

Unge Arrangører

UKM Bamble er tungt ungdomsstyrt, de unge arrangørene jobber med alt fra å lage promoteringsfilmer og rekruttere deltakere før UKM, til å jobbe i kiosken eller som artistkontakter under mønstringen. For å bli arrangør, meld dere på via Facebook UKM Bamble eller på UKM.no.

Kriterium/vilkår

Deltakerne bør bo i Bamble og kan delta fra 8. klasse til ut videregående skole.

Påmelding

Påmelding skjer på UKM

 

Sist oppdatert: 11. januar 2024