Bamble bibliotek og litteraturhus

Bamble bibliotek og litteraturhus

Velkommen til Bamble bibliotek og litteraturhus. Vi er lokalisert på Stathelle, mellom Rema 1000 og Brotorvet (Furustadveien). Biblioteksjef er Margunn Haugland.

Telefon: 35 96 56 50
E-post: biblioteket@bamble.kommune.no
Følg oss gjerne på Facebook

Åpningstider

Åpningstider i sommer (10. juni tom. 18. august)

Tirsdag: 10.00-17.00
Onsdag - fredag: 10.00-16.00
Stengt lørdag - mandag

Meråpent alle dager: 07.00-23.00

Åpningstider ellers i året

Mandag: Stengt
Tirsdag: 10.00-19.00
Onsdag: 10.00-19.00
Torsdag: 10.00-19.00
Fredag:  10.00-16.00
Lørdag:  10.00-14.00

Meråpent bibliotek

Biblioteket kan benyttes av de som har skrevet kontrakt alle dager kl. 07-23, også i helger og ferier. Kontrakt for å få tilgang skrives i bibliotekets betjente åpningstid.

Program våren 2024

Det skjer mye spennende hos oss denne våren. Kom innom biblioteket og hent programbladet, eller les det her - Program i pdf

Velkommen!

Få tilgang til 90 digitale ukeblader

Med appen Flipp Norge kan du nå få tilgang til 90 ukeblader på norsk, svensk og dansk. For å ta i bruk appen må du komme innom biblioteket og koble deg til vårt trådløse nettverk: ITG-Gjest. Logg deg inn med ditt mobilnummer og et selvvalgt passord. Tilgangen varer i 7 dager før du på nytt må koble deg til nettverket. Ukebladene kan også leses i nettleser: Flipp

Nettbetaling av purregebyr

Nå kan du betale purregebyr på nett. Logg deg inn på Min side eller i appen Bibliofil. Hvis du har et ubetalt purregebyr, vil det stå en melding på skjermen. Klikk på "Trykk her for å betale". Du kan selv velge om du vil betale med kredittkort knyttet til Visa, MasterCard, BankAxess eller Vipps.

Det er fortsatt mulig å betale purregebyr i skranken. 

Bokbasen

Søk i bokbasen

Min side

Min side

Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket finner du e-bøker for voksne og barn på albansk, arabisk, bosnisk, kroatisk, serbisk, kurdisk, persisk, polsk, somali, thai, tigrinja og tyrkisk. Det er også et lite utvalg lydbøker på arabisk og persisk.

Verdensbiblioteket er gratis å bruke og åpent for alle i Norge, så lenge du besøker siden fra en norsk IP-adresse.

Du må opprette en brukerkonto med en e-postadresse, og deretter logge inn for å lese og lytte.

Filmoteket

Filmoteket-app for Android og iOS er her! Nå kan du laste ned Filmotekets helt nye app for både Android og iOS! Appene kan lastes ned helt gratis i Google Play Store og App Store.

Nå er det enkelt for deg som er privatperson å låne film med lånekortet ditt, uten at du trenger å oppsøke biblioteket. Hvis du har nasjonalt lånekort kan du nå strømme filmer til din skjerm, gjennom det nye bibliotektilbudet Filmoteket. Ved lån er filmen tilgjengelig i 48 timer, og kan sees når som helst og hvor som helst. Filmene kan sees på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner med Windows, iOS og Android og i alle kjente nettlesere. 

Opprett først en brukerprofil (med e-postadresse og selvvalgt passord). Velg Bamble i oversikten over bibliotek. Logg deg inn med lånernummer og Pin-kode. Det er den samme Pin-koden som du bruker til f.eks. Meråpent eller til appen Bibliofil. Hvis du ikke husker lånenummeret eller ikke har en Pin-kode; send oss en melding på e-post eller via Facebook.

Velg mellom Oscarvinnende spillefilmer, prisbelønte dokumentarer, filmatiserte bøker og etter hvert også serier. Utvalget består av norske, nordiske, europeiske og internasjonale titler som skal treffe alle aldersgrupper.

Digitalt bibliotekkort

For noen av bibliotekets tjenester kreves det nasjonalt bibliotekkort. Det er mulig å opprette et slikt lånekort digitalt. Gå til Bibliotekkortet.no

Tjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av elektronisk ID (MinID, BankID, m.fl.). Som digital nasjonal låner har man tilgang til bibliotektjenester som f.eks. Filmbib. For å få tilgang til e-bøker og e-lydbøker i BookBites må låneren ta kontakt med biblioteket, for eksempel via Facebook eller på e-post biblioteket@bamble.kommune.no

BookBites

Med BookBites kan du låne e-bøker og e-lydbøker. 

1. Last ned appen till nettbrett eller smarttelefon fra Google Play eller App Store.
2. Opprett en bruker. Lag et passord. Velg bibliotek.
3. Logg deg inn med lånenummer og Pin-kode. Det er den samme Pin-koden du bruker til f.eks. Meråpent eller til appen Bibliofil. Hvis du ikke husker lånenummeret eller ikke har en Pin-kode; send oss en melding.

Lånetiden er 3 uker og du kan maks låne 3 e-bøker samtidig.

Se video som viser hvordan du oppretter en bruker i BookBites: Opprette bruker

Meråpent bibliotek

Meråpent bibliotek er en selvbetjentløsning utenom den betjente åpningstiden for lånere som har oppgradert bibliotekkortet sitt til nøkkelkort. Disse brukerne har adgang til lokalene fra klokka 07 til 23, hver dag hele året. Det må underskrives en kontrakt for alle som ønsker adgang. Selve adgangen skjer ved en innloggingsenhet på utsiden av biblioteket ved bruk av lånekort og PIN-kode. Tilbudet gjelder alle over 15 år. Barn har adgang i følge med voksne.
Les mer i Brosjyre Kontrakt

Biblioteksøk

Pressreader

Med appen «PressReader» kan du lese aviser fra mer enn 100 land på nettbrett, smarttelefon eller PC. Velg mellom over 3000 aviser og 2000 tidsskrifter på 60 forskjellige språk.

Last ned appen PressReader fra App Store eller Google Play. Eller gå til pressreader.com.
For å få tilgang må du ha vært koblet på bibliotekets trådløse nettverk (ITG-Gjest). Pressreader sitt innhold er da tilgjengelig 7 dager, uansett hvilket nett du er på. Deretter må man fornye tilgangen i biblioteket på ny. Ingen annen innlogging er nødvendig.

Du kan fornye tilgangen i alle bibliotek som tilbyr PressReader. Appen gir deg oversikt i «HotSpot Map» om avstand til nærmeste bibliotek.

Du får tilgang til bl.a. Aftenposten, Dagbladet og Varden. I tilleggg til mange lokalaviser.


Filmbib - bibliotekenes strømmetjeneste  for film

Filmbib gir alle med nasjonalt lånekort muligheten til å se norsk kort- og dokumentarfilm helt gratis ved å logge seg på med sitt nasjonale lånekort og PIN-kode. Filmbib inneholder kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også filmer som går tilbake i tid. Les mer.

Selvbetjening

Appen Bibliofil er tilgjengelig for nettbrett og mobiltelefoner med nyere versjoner av Android og iOS. I appen kan du søke og bestille. Du ser hva biblioteket har og utlånsstatus (det vil si om boka står på hylla eller om den er utlånt). Du har også full oversikt over dine lån og reserveringer. Lån kan enkelt fornyes. Med Bibliofil-appen på telefonen har du alltid tilgang til lånekortet ditt.

Start appen, velg bibliotek og logg inn på vanlig måte med lånernummer og PIN-kode/passord. 

Du kan også bruke nettsiden Min side for de samme tjenestene.

Kikkhullet

Purringer på SMS eller e-post. Det er mulig å få melding om forfalte lån på SMS eller e-post. Du kan selv endre type varsel i Min side, app eller kontakt bibliotekpersonalet.

Forhåndsvarsel om forfall på lån. Du kan få forhåndsvarsel på e-post eller SMS om lån som nærmer seg forfallsdato. Varsel vil bli gitt tre dager før forfall. Du kan selv sette opp forhåndsvarsel i Min side, app eller kontakt bibliotekpersonalet.

SMS-meldinger fra biblioteket Du kan få melding på SMS eller e-post når noe du har reservert er klar til avhenting på biblioteket. Tjenesten er gratis. Du kan selv endre varselinnstillinger i Min side eller app. Eller du kan si i fra til bibliotekpersonalet. 

Utlånsreglement

1. Lånerett Bibliotekets bøker og øvrige materiale stilles gratis til disposisjon for bibliotekets brukere. Alle som er bosatt i landet har lånerett ved biblioteket.

Lånetid

Bøker, lydbøker, o.l.   : 4 uker DVD                            : 1 uke Språkkurs                   : 8 uker
Bøker med venteliste kan ha kortere lånetid.

Ved utgått lånetid kan bøkene fornyes, dersom ingen andre står på venteliste. Fornying kan gjøres pr. telefon. Lån kan også fornyes inntil tre ganger av låner selv i Mappa Mi.

2. Lånekort Det utstedes personlig lånekort, og lånekortet skal alltid være med når du låner bøker. Det kreves legitimasjon ved utstedelse av lånekort.

  • Ved tap av lånekort må nytt lånekort bestilles. Dette koster kr. 10-.
  • For barn og ungdom under 15 år kreves det underskrift fra foresatte for å få lånekort.
  • Institusjoner må registreres ved en personlig ansvarshavende.
  • Låner plikter å melde adresseforandring.

3. Ansvar Låneren er ansvarlig for alt som lånes på hans eller hennes kort. Tapt eller ødelagt materiale må erstattes. Bøker og annet materiale må leveres tilbake innen lånetidens utløp. Ved overskridelse av lånetiden betales gebyr etter følgende satser:

 

  Voksne  

   Barn  

 1. purring

      40,-

   20,-

 2. purring

      60,-

   30,-

 3. purring

    100,-

   50,-


Dersom det lånte materialet ikke blir levert til tross for 3 purringer, vil saken bli sendt videre til inkasso og låneretten vil bli inndratt.

4. Reservering av utlånt materiale Bøker og annet materiale kan vanligvis reserveres. Låner får melding via post/e-post/sms om når det reserverte materiale kan hentes.

Hurtiglån

For at flest mulig skal få lese de nyeste og mest etterspurte bøkene, har vi "hurtiglån". Dette er bøker som biblioteket har lange ventelister på. Bøkene kan bare lånes i 10 dager, og kan ikke reserveres eller fornyes. Du kan låne én hurtiglånsbok om gangen.

Det er også mulig å låne de samme bøkene på 4 ukers lån, men da må du stå på venteliste. Her kan du se en liste over hurtiglånsbøkene.

Trådløst internett

Bamble bibliotek tilbyr trådløst Internett. Med din egen bærbare pc/nettbrett/smarttelefon kan du surfe gratis på nettet.

Slå på Wi-Fi på din enhet. Velg ITG-Gjest. Åpne en nettleser (Internettikon). Nå vil du se en innloggingsside. Skriv inn ditt mobilnummer. Nå vil du motta en kode på SMS til din telefon. Skriv inn koden du mottok. Trykk så på Login og du har nettforbindelse. Tilgangen gjelder i åtte timer.

Det er ikke mulig å ta utskrift fra det trådløse nettet.

Tidsskrifter på Bamble bibliotek

Biblioteket har et bredt utvalg av tidsskrifter tilgjengelig.

Barne- og ungdomsavdelingen

Vi har en egen avdeling for barn og unge med alle typer bøker til utlån: Fakta, fortellinger, bildebøker, tegneserier, lettlest mm. Her finner du også filmer og lydbøker som kan lånes med hjem. Hvis du vil spille, har vi både brettspill, gaming-pcer og Playstation, samt en sofa til avlapning. For de minste er lekekjøkken, utkledningstøy og biler veldig populært. 

På biblioteket har vi ofte arrangementer for barn og unge. Det kan være teater eller musikkforestillinger, høytlesning, spillturneringer, aktiviteter i feriene og verksteder til jul, påske eller Halloween. Følg gjerne Bamble bibliotek og litteraturhus Facebook  for oppdatert informasjon.

Personale 

Margunn Haugland, biblioteksjef
Ragnhild Brænd, bibliotekar 
Karita Esse, bibliotekar 
Gunn Holien, bibliotekar
Andreas Jambak Nilsen, bibliotekar
Tone Bjørnerud, konsulent
Bjørn Martin Friis, bibliotekar

Sist oppdatert: 10. juni 2024