Frisk Bris er "i vinden"

Sist oppdatert: 09. august 2023

I dag fikk Frisk Bris besøk av arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen som ønsket å høre mer om deres tilbud i Bamble.

STATSRÅD-BESØK: Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen besøkte Bamble i dag. Her sammen med Frisk Bris-leder, Henning Weider. ( Foto: Magdalena Mianowicz)

Nasjonal annerkjennelse

Stadig flere utenfor kommunens grenser legger merke til arbeidet som gjøres av Frisk Bris i Bamble. Tidligere i år fikk Frisk Bris nasjonal annerkjennelse da de ble trukket frem som foregangsfigur på inkluderingsområdet i en rapport fra Likestillings- og mangfoldsutvalget.

Les mer : Bamble kommune - Nasjonal anerkjennelse til Frisk Bris

Ville høre om arbeidet

I dag kom altså arbeids- og inkluderingsministeren til Knutepunktet i Bamble for å besøke Frisk Bris og høre om deres arbeidsmetoder.

-Det er spennende å høre om ulike metoder og så har jeg også veldig tro på det som er essensen i det som blir sagt her, nemlig at alle mennesker har et behov for å være til nytte og til å få bidra i samfunnet, sa Mjøs Pedersen om besøket.

TETT SAMARBEID: Frisk Bris samarbeider tett med NAV. Her sammen med NAV-direktør for Vestfold og Telemark, Anders Anundsen, NAV-leder i Bamble, Anita Kjærra Williams, arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen og Frisk Bris-leder Henning Weider.

Arbeider på tvers

Ordfører Hallgeir Kjeldal innledet besøket med å fortelle litt om hva Frisk Bris står for.

-Det er en virksomhet som legger til rette for at folk bokstavelig talt kan bli vinnere i egne liv. Litt ut fra sine forutsetninger, og så skaper vi et nettverk rundt som gjør at vedkommende kan få utnytta sine muligheter, forklarte han.

-Gjør noe riktig

For Frisk Bris er opptatt av å se mennesket i et helhetsperspektiv, og jobber tverrfaglig for å hjelpe folk med å nå sine mål. Dette krever et tett og effektivt samarbeid mellom kommunen, NAV Bamble og Sykehuset Telemark.

Lederen for Frisk Bris satte pris på dagens statsråd-besøk.

-Det viser vel at vi gjør noe riktig, sa han med et lurt smil.

Lurer du på hva Frisk Bris kan gjøre for deg? Les mer her